Edilul a subliniat că Flaviei Boghiu i se reproşează că "a organizat un muzeu" împreună cu reprezentanţii unei fundaţii, Asociaţia Amural.
"Haideţi să ne gândim ce înseamnă anchetele de corupţie, faptele penale, ce i se reproşează. Pe de o parte, avem toate cazurile de corupţie prezentate la nivel naţional în ultima perioadă, oameni care folosesc avioane private să se ducă să mănânce caviar în insula Capri şi asta dintr-o mită din banul public. (...) Ce i se reproşează Flaviei? Că a dat o catacombă, o hrubă nefolosită, unei asociaţii, să realizeze un muzeu. Pentru orice român, orice om care se uită raţional la cele două talere ale Justiţiei este clar unde este dreptatea. (...) Că ne place, că nu ne place, este o acţiune cu miză politică", a afirmat Coliban la Digi24.
DNA acuză că Primăriei Brașov i s-a adus un prejudiciu pentru că respectiva clădire a fost dată gratuit pentru eveniment
El a precizat, însă, că nu Flavia Boghiu "a dat" catacombele Asociaţiei Amural.
"Nu a dat-o, ci asta este învinuirea care i se aduce, pentru că, în fapt, nici măcar nu avea atribuţia gestionării patrimoniului, era atribuţia celuilalt viceprimar (n.r. - viceprimarul PNL Sebastian Rusu)", a precizat primarul braşovean.
Flavia Boghiu este urmărită penal pentru abuz în serviciu, într-un dosar instrumentat de DNA, acuzaţia fiind că a permis unei asociaţii - Amural - să folosească imobilul "Catacombe Braşov" fără aprobarea Consiliului local.
DNA susţine că prejudiciul produs Primăriei Municipiului Braşov este de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă.
Conform Flaviei Boghiu, dosarul, deschis în urma unei plângeri depuse de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, a fost iniţial clasat în 2022 şi redeschis recent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News