Românul din Italia care și-a riscat viața pentru a-și salva vecina rupe tăcerea. Costel nu vrea să fie numit ”erou”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Costel / Sursă: controcopertina.com
Foto: Costel / Sursă: controcopertina.com

Un român din Italia, tatăl a două fete, și-a pus viața în pericol pentru a salva o vecină abuzată. Costel a fost înjunghiat de 10 ori și putea să își piardă viața dacă nu interveneau și alți locatari. 

Costel Nedelcu, un român de 44 de ani stabilit în Italia, a fost implicat într-un incident violent pe 30 iulie 2024, în Roma. Bărbatul a intervenit pentru a-și proteja vecina de 30 de ani, atacată brutal de fratele ei vitreg. În încercarea de a o salva, Costel a fost înjunghiat de 10 ori. Incidentul a atras atenția presei italiene, iar jurnaliștii de la publicația Contro Copertina i-au luat un interviu pentru a relata curajosul său gest.

Î: Ce s-a întâmplat?

„Eram acasă cu fetele mele și ne jucam împreună. Deodată, am auzit țipete disperate venind de la fereastră. Privind, mi-am recunoscut vecina, o fată de 30 de ani. Era la pământ, cu fratele ei vitreg, în vârstă de 36 de ani, care o lovea și țipa la ea. A bătut-o fără milă. Ea alunecase la pământ și el a continuat să o bată. O scenă înfiorătoare, mai rea decât o scenă cu animale sălbatice”, povestește Costel.

Î: Ce te-a determinat să intervi?

„În acel moment, le-am spus fiicelor mele să rămână în casă și m-am repezit în stradă. Când am ajuns, fratele vitreg a început să mă jignească. Am încercat să-l calmez, spunându-i că este o femeie și nu ar trebui să o atingă. Dar era cuprins de o furie oarbă.”

Î: Cum a decurs confruntarea?

„Am încercat să-l opresc  dar de îndată ce m-am apropiat, m-a lovit cu pumnul. Am încercat să rezist, dar el a continuat să mă lovească. Într-o clipă, a scos un cuțit și a început să mă lovească, lovindu-mă în mod repetat în burtă și în gât.”

Î: Cum ai reușit să te salvezi?

„Mulțumesc vecinului meu și celorlalți locatari Mai multe persoane au sunat imediat poliția și ambulanța. Un alt locatar mi-a dat o mână de ajutor, reușind să-l dezarmeze pe tânărul de 36 de ani. Fără intervenția lor, aș fi putut muri în acel moment”, recunoaște Costel.

Î: Ce s-a întâmplat cu victima?

„A fost salvată de alți rezidenți care așteptau sosirea poliției. Este clar zguduită, dar pot să te asigur că acum este mai bine decât înainte.”

Î: Ce te face să spui asta?

„Pentru că fratele ei vitreg nu mai locuiește cu ea. Poliția l-a arestat și l-a dus la închisoare, având în antecedente episoade similare.”

Î: Cum percepe comunitatea gestul tău?

Costel, deși considerat un simbol al curajului și al solidarității în rândul vecinilor săi, nu se vede ca un erou. „Sper să pot fi. Dar nu vreau să fiu definit ca atare. Am făcut doar ceea ce ar trebui să facă oricine: să apăr o femeie în dificultate”, concluzionează el cu modestie.

Citește tot ce s-a întâmplat aici

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel