„Cazul viza plângeri privind condițiile necorespunzătoare de detenție. Domnul Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de închisoare în 2005 și a fost reținut în diverse condiții până la eliberarea sa condiționată în 2016.
În acea perioadă, a făcut plângeri legate de condițiile improprii ale detenției sale, invocând supraaglomerarea și lipsa încălzirii în închisoarea din Giurgiu, în ianuarie 2009, apoi la închisoarea Jilava, unde a fost transferat în ianuarie 2015. Judecătorul a decis în favoarea lui Ciupercescu, însă nu a stabilit nicio compensație. Ca urmare a plângerii privind supraaglomerarea, el a fost încarcerat într-o celulă mai spațioasă din Jilava din martie 2015.
Domnul Ciupercescu s-a plâns instanțelor civile că a fost expus la fum de țigară în timp ce a fost transportat la audierile curții în dosarul său și în timp ce aștepta la sălile de judecată; de faptul că nu a putut comunica online cu soția sa care locuia în Italia; și de faptul că trebuia să informeze autoritățile asupra tuturor membrilor familiei pe care dorea să îi sune, argumentând încălcarea confidențialității telefoanelor. Curtea i-a respins toate plângerile, cu excepția celei cu privire la comunicarea online, unde a recunoscut o încălcare a drepturilor acestuia, din lipsă de reglementări în acest sens.
Pe baza articolului 3 care face referire la tratamentul inuman sau degradant din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, domnul Ciupercescu s-a plâns de condițiile detenției sale din închisorile Giurgiu și Jilava. A fost constatată încălcarea acelui articol în cazul detenției de la Giurgiu și Jilava în perioada iulie 2012 - martie 2015.
Decizia: 3.000 euro", potrivit unui comunicat de presă de marți pe site-ul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).
Dragoș Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fața Liceului „Jean Monnet"
Pe 6 noiembrie 2002, Dragoș Ciupercescu a detonat pe trotuarul din fața Liceului „Jean Monnet" din Capitală una dintre grenadele sustrase, rănind cinci elevi și degradând unele bunuri. Pe 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă, pe o alee frecventată din Parcul Cișmigiu, dar care nu a explodat.
Magistrații militari arătau atunci că, în ambele cazuri, acesta a urmărit uciderea unor persoane prin detonarea muniției respective.
Ciupercescu a fost angajat, în perioada 6 ianuarie 1997 – 1 martie 1999 pe baza unui contract, ca militar în cadrul unei unități aparținând Ministerului Apărării, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
În februarie 2007, Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de detenție de către ÎCCJ, setința fiind definitivă. În 2016, magistrații Tribunalului Ilfov au admis, solicitarea de eliberare condiționată făcută de acesta, informează Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News