Prinși în timpul unii jaf în orașul Lyion, trei hoți români au atacat un polițist

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Jaf spectaculos în Roma: Hoții au plecat cu un seif care conținea 100.000 de euro / Sursa foto: freepik.com
Jaf spectaculos în Roma: Hoții au plecat cu un seif care conținea 100.000 de euro / Sursa foto: freepik.com

O urmărire violentă a avut loc la Lyon în timpul nopții de miercuri spre joi, 16 noiembrie. Potrivit mai multor surse din poliție, la Vénissieux, organele de drept au fost alertate cu privire la un jaf într-o rulotă comis de trei persoane.

Ajunși la fața locului, polițiștii i-au văzut pe suspecți fugind într-un vehicul Volkswagen. Când polițiștii le-au cerut să oprească, cei trei bărbați de origine română au accelerat și au refuzat să se supună.

A început o urmărire prin  Lyon în timpul căreia suspecții au comis numeroase încălcări ale Codului Rutier. În cele din urmă, mașina a fost blocată în Villeurbanne de către polițiști.

La un moment, șoferul a lovit în mod deliberat cu mașina un ofițer de poliție. Ofițerul de ordine, simțindu-se amenințat,  a folosit  arma de foc pentru a trage în vehiculul românilor.

Suspecții au fugit din nou înainte de a fi reținuți câteva minute mai târziu. Cele trei persoane prezente nu prezentau urme de răni și au fost duse în arestul poliției. În portbagajul mașinii românilor, polițiștii au descoperit echipamente de construcții și unelte care probabil au fost furate.

Alți șase români, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, au fost reținuți la Nantes. Aceștia sunt suspectați că au efectuat aproape 80 de spargeri la diferite companii.

 

Franța. Șase români, între care trei minori, arestați la Nantes: Au dat aproape 80 de lovituri

 

Echipa de infractori desfășura de un an o serie de furturi agravate în zona Nantes. Șase indivizi au fost arestați în timpul unei operațiuni a poliției și jandarmeriei, a anunțat joi Parchetul din Nantes. Aceștia sunt suspectați de comiterea a 78 de spargeri.

Cele șase persoane suspectate de comiterea a aproape 80 de jafuri agravate în regiunea Nantes au fost arestate marți. 

Echipamente informatice, telefoane, unelte, bani, combustibil... Lista furturilor este impresionantă. Se crede că este opera unei bande de șase indivizi care au fost activi în regiunea Nantes între 2022 noiembrie și săptămâna trecută. Datorită unei anchete îndelungate efectuate în comun de serviciul departamental de securitate Loire-Atlantique și de compania de jandarmerie din Nantes, cei șase cetățeni români au fost arestați, a anunțat joi seara procurorul din Nantes.

"Patruzeci și nouă de furturi agravate au fost înregistrate în zona poliției și 29 în zona jandarmeriei, cu o creștere a intensității infracțiunilor constatate începând cu luna august 2023", detaliază Renaud Gaudel. Modul de operare era adesea același. Indivizii vizau întreprinderi în care reușeau să pătrundă, fie prin efracție, fie prin escaladarea pereților perimetrali și a fațadelor societăților. "Pentru a-și comite infracțiunile, indivizii nu ezitau să folosească vehicule furate", a continuat procurorul general.

După mai multe luni de cercetări la care au participat 25 de persoane, la care se adaugă 30 de polițiști și jandarmi în timpul arestărilor, anchetatorii au stabilit în octombrie o legătură între mai multe cazuri. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel