Luna trecută au fost construite în Marea Britanie un total de 58.043 de mașini, cu 4.605 mai multe decât în iulie 2021, arată noile cifre ale Societății Producătorilor și Comercianților de Automobile.
În timp ce liderii din sector au declarat că este "un semn că deficitul de componente ar putea începe în sfârșit să se atenueze", ei au avertizat, de asemenea, că majorarea costurilor energiei va fi următoarea provocare pentru producătorii auto din țară.
O lipsă globală de componente, cum ar fi semiconductorii, a perturbat producția de automobile de la pandemie încoace.
Închiderile de fabrici în toiul blocajelor și cererea crescută de cipuri de calculator legată de cererea mai mare de produse tehnologice a pus stăpânire pe producătorii de vehicule timp de peste doi ani.
Criza din Ucraina, un centru important pentru piesele auto, precum și închiderile din China au amplificat încetinirea producției de vehicule în Marea Britanie
Rezultatele de astăzi vor oferi speranța că producția se va accelera în momentul în care noile vehicule vor fi disponibile, în condițiile în care, potrivit ultimelor rapoarte, numeroși clienți se află în spatele unor cartele de comenzi extinse, iar întârzierile de livrare pentru unele mașini se întind până la doi ani.
Cu toate acestea, SMMT a avertizat că cifrele din iulie trebuie "puse în context" și luate cu un strop de sare, deoarece producția a fost grav afectată în acea lună în 2021 din cauza lipsei de piese și a lipsei de personal legate de coronavirus, ceea ce a determinat multe fabrici să își modifice calendarul de închidere de vară.
Producția de puțin peste 58.000 de autoturisme de luna trecută este aproape la jumătate față de nivelurile de dinaintea pandemiei
Producția de puțin peste 58.000 de autoturisme de luna trecută este aproape la jumătate față de nivelurile de dinaintea pandemiei (cu 46,4% mai puțin decât în iulie 2019), sectorul având de parcurs un drum lung până la redresarea completă.
Mike Hawes, directorul executiv al SMMT, a declarat că o a treia lună consecutivă de creștere a producției de automobile din Marea Britanie este binevenită și "dă o oarecare speranță că problemele lanțului de aprovizionare care afectează sectorul ar putea în sfârșit să înceapă să se atenueze".
Cu toate acestea, el a lansat un nou avertisment că anunțul de mâine privind plafonarea prețurilor la energie va însemna în cele din urmă și mai multe vești proaste pentru industrie, care a primit o lovitură puternică de la pandemie.
"Alte provocări rămân", a continuat el, "nu în ultimul rând costurile energiei, care cresc în ritm alarmant.”
„Aceasta trebuie să fie o prioritate pentru următorul prim-ministru, altfel vom rămâne și mai mult în urma rivalilor noștri globali, riscând să punem în pericol locurile de muncă și creșterea economică”.
Majorarea costurilor cu energia, aprovizionarea și forța de muncă va forța în cele din urmă creșterea costurilor de producție a automobilelor
Richard Peberdy, șeful departamentului auto al analiștilor de la KPMG, a declarat că majorarea costurilor cu energia, aprovizionarea și forța de muncă va forța în cele din urmă creșterea costurilor de producție a automobilelor, ceea ce va duce probabil la o umflare a prețurilor vehiculelor, într-un moment în care mulți consumatori 'pun frână planurilor lor de cheltuieli'.
Livrările au continuat să conducă sectorul în iulie, reprezentând opt din 10 mașini fabricate.
Exporturile către piețele de top - Uniunea Europeană și SUA - au scăzut cu 7,3% și, respectiv, 22,8%, dar comenzile din China au crescut cu 54%, iar cererea a crescut cu 40,1% pentru Japonia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News