Tarifele pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, preţurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon, conform datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
”Programul social 'Litoralul pentru toţi' începe, în acest an, pe data de 28 august şi durează până la finalul sezonului. În această perioadă, turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife ce pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, preţurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon”, a precizat Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care mizează pe 100 de hoteluri care vor pune la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 10.000 de locuri de cazare.
Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă. Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum cinci nopţi de cazare.
Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive, tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum două nopţi de cazare.
Vezi si:
Unde sunt turiștii de pe litoralul românesc? Corina Martin: "Cine avea bani de Mamaia, acum a ales o destinație externă"
Mamaia era una dintre cele mai aglomerate stațiuni în această perioadă, în alți ani. Cozile kilometrice de mașini, furnicarul de pe promenadă sau de la malul apei au rămas dar în povești. Terasele abia făceau fața cererii, iar oamenii nu încetau să vină și să profite de zile libere. Lucrurile s-au schimbat însă radical în acest an. Unde sunt turiștii de pe litoralul românesc? Ne explică Corina Martin, Secretar General Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).
Taxa exorbitantă de parcare de aproape 100 lei/zi, plajele extinse și lipsa operatorilor pe plajă, restricțiile din pandemie și inflația sunt doar câteva dintre motivele care îi țin pe turiștii români departe de perla litoralului românesc.
Corina Martin, Secretar General Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), a explicat acest fenomen, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora. Iată care ar fi principalele motive pentru care nu mai atrage la fel de mulți turiști.
„A scăzut numărul de turiști români în România, în general. Nu doar la Mamaia, ci în toate destinațiile de vacanță. Este o consecință firească a ultimilor ani de pandemie, în care românii au fost nevoiți să rămână mai mult în România. Deși anul trecut s-a putut călători către destinații externe, mulți români au rămas totuși în țară. Era normal ca acum să avem un număr mai mic de cereri de vacanță, în România.
Sigur că spre litoral, fiind destinația vedetă în fiecare an, ne uităm cu mai mare interes aici. Dar numărul turiștilor români este mai mic și în deltă și în toate celelalte destinații.
Revenind la Mamaia...cine avea un buget de vacanță pentru Mamaia altă dată, acum a ales o destinație externă. În celelalte stațiuni, care au costuri ceva mai mici de vacanță - de exemplu Eforie, o stațiune care se adresează celor cu bugete mai mici de vacanță și familiilor cu copii - sunt turiști care rămân fideli, stabili și merg în continuare pe acest tip de destinație. Mamaia are un handicap care vine încă de la sezonul trecut, când am avut probleme legate de plajele extinse anul trecut. Sigur, e un avantaj ca avem plaje atât de mari, dar, anul trecut, cu toate insistențele noastre, ale patronatelor, nu am convins ministerul Mediului ca și pe aceste sectoare de plajă noi să poată fi amenajate șezlonguri, umbrele și alte facilități normale, pe care le așteaptă orice turist. Acest lucru ne-a afectat foarte mult anul trecut“, a explicat Corina Martin pentru ȘtiriDiaspora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News