"Anul acesta ne bucurăm de cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, sau Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. În ceea ce priveşte cultura, pentru noi este foarte importantă, în sensul că am aprobat multe proiecte pe această zonă. În Marea Britanie, spre exemplu, şi anul trecut şi anul acesta am finanţat multe proiecte pe zona culturală. La unele dintre ele, chiar împreună cu alţi colegi sau singur, dl ministru a fost prezent.
În altă ordine de idei, noi finanţăm proiecte pe mai multe linii de finanţare, şi putem spune despre cultură şi din alte puncte de vedere, nu strict, ad-literam, pe cuvântul cultură. Sunt multe proiecte care au o componentă culturală, de exemplu. Indiferent de ţările de care vorbim, fie din Europa sau SUA.
Un aspect important este şi faptul că anul acesta a crescut baremul pentru aceste proiecte. Nu poţi face proiecte mari, sau să dezvolţi politici publice pe zona de cultură, fie că vorbim de asociaţii ale românilor de pretutindeni, lăcaşe de cult, sau alte entităţi care au aplicat la noi, fără a avea un buget pe măsură. Din păcate, în anii trecuţi, bugetele erau destul mici, indiferent de liniile de finanţare.
În mod special anul ăsta se pot depune proiecte şi pe zona de cultură. Un exemplu recent pe care îl pot da şi pe care noi, ca departament pentru Românii de Pretutindeni, l-am finanţat sau am avut o contribuţie, este spectacolul pe care mulţi români l-au văzut, cel din SUA, de la Washington. Este un concert care a scris istorie, conform celor spuse de românii stabiliţi în SUA şi Canada", a declarat Victor Ionescu, director Cabinet, în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Declaraţia a fost făcută în timpul emisiunii "Bogățiile României din Diaspora!", dezbatere despre legitimarea românilor prin cultură partea a II-a, organizată de DC MEDIA GROUP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News