Propunerea lui Vladimir Putin pentru Viktor Orban, în controversata vizită de la Moscova. Condițiile pentru pacea din Ucraina

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Au fost făcute publice discuțiile dintre Vladimir Putin și Viktor Orban, ca urmare a vizitei pe care premierul Ungariei a făcut-o la Moscova și care a fost criticată de NATO și UE. 

Președintele rus Vladimir Putin a insistat vineri asupra propunerii sale de a rezolva "criza" din Ucraina în fața premierului ungar Viktor Orban. Propunerea prevede retragerea completă a forțelor ucrainene din patru regiuni revendicate de Moscova în estul și sudul Ucrainei, conform relatărilor EFE și AFP.

Putin a subliniat că este necesară retragerea completă a forțelor ucrainene din "republicile populare" Donețk și Lugansk, precum și din regiunile Zaporojie și Herson. Acestea au fost anexate de Rusia în septembrie 2022. Liderul rus a declarat că soluționarea crizei din Ucraina trebuie să fie completă și definitivă, nu doar o încetare temporară a focului.

Viziunea Moscovei pentru încheierea războiului a fost prezentată în 14 iunie, înaintea summitului pentru pace din Elveția. Pe lângă retragerea forțelor Kievului din regiunile menționate, Putin a afirmat că sunt necesare și alte condiții, care pot fi discutate în detaliu în cadrul unei "posibile activități comune".

Viktor Orban a fost recent și la Kiev

 

Putin a apreciat vizita lui Viktor Orban la Moscova, considerând-o o încercare de a restabili dialogul și de a impulsiona procesul de pace. Premierul ungar a prezentat punctul de vedere al Occidentului și al Kievului asupra conflictului. 

Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat că sunt necesari "mulți pași" pentru a încheia războiul și a stabili pacea în Ucraina. El a recunoscut că pozițiile părților sunt foarte îndepărtate, dar a subliniat importanța restabilirii dialogului. Orban a avut recent la Kiev o întâlnire și cu președintele Ucrainei. 

Vizita surpriză a lui Orban la Moscova a avut scopul de a afla opiniile lui Putin asupra inițiativelor de pace, încetării focului și negocierilor de pace, precum și viziunea sa asupra Europei post-război. Premierul ungar i-a mulțumit președintelui rus pentru discuția sinceră și onestă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel