DECIZIE judecătorească. Protestatarii au dreptul să le spună „SLUGI” jandarmilor: Așa e în democrație

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Jandarmi
Jandarmi

O decizie judecătorescă arată ceea ce orice demnitar trebuia să știe, și anume că sunt în slujba cetățenilor, nu invers. 

Decizia judecătorească în cauză afirmă că „cetățenii au dreptul de a-și manifesta nemulțumirea chiar în mod fățiș în ceea ce privește conducerea statului”. Este vorba de decizia prin care se anuleaza o amendă de 700 de lei primită de Mălin Bot de la Jandarmeriei, potrivit aktual24.ro.

Malin Bot a fost amendat cu 700 de lei pentru că le-a spus jandarmilor, la un protest, că sunt „slugile infractorului Liviu Dragnea”.

Judecătorul a decis că „persoanele care sunt la conducerea acestor instituții, într-o democrație modernă, pot fi subiectul unor critici virulente și plastice din partea publicului”.

„Criticile generale aduse organelor statului, chiar dacă au fost manifestate în mod plastic, sunt elemente acceptate în statul drept, cetățenii având dreptul de a-și manifesta nemultumirea chiar în mod fațiș în ceea ce priveste conducerea statului. De asemenea, persoanele care sunt la conducerea acestor institutii, intr-o democratie moderna, pot fi subiectul unor critici virulente si plastice din partea publicului”, se afirmă în decizia judecatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel