Proteste violente anti-imigranți în Anglia. Tineri mascați au vandalizat un magazin românesc: "Să plece toți străinii din țară" / VIDEO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: TT @ro.news.uk
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: TT @ro.news.uk

Un videoclip în care un grup de englezi vandalizează un magazin românesc a făcut înconjurul internetului. 

În Southport, Marea Britanie, recent au avut loc demonstrații violente ca reacție la un atac cu cuțitul comis luni de Axel Muganwa Rudakubana, un adolescent de 17 ani. Acesta a atacat participanții unui curs de dans cu tema Taylor Swift, omorând trei copii și rănind alte persoane. Dezinformările pe rețelele de socializare despre trecutul și religia atacatorului au amplificat tensiunile, ducând la proteste anti-imigrație care au degenerat în violențe.

Manifestațiile anti-imigrație au degenerat în violențe în Southport, Manchester, Liverpool și alte orașe, ducând la distrugeri de proprietăți, răniți și numeroase arestări. Poliția a raportat că 23 de persoane au fost arestate doar în Southport. 

Ținta atacurilor se pare că au fost și magazinele românești. Un videoclip pe Tiktok arată cum un grup de persoane mascate și îmbrăcate în negru vandalizează un magazin ”La Cocoș” din Anglia. 

În imagini se poate observa cum un grup mare de tineri îmbrăcați în negru din cap până în picioare, încearcă să distrugă magazinul. Pe fundal se văd mai mulți manifestanți și câteva lumini ce par a fi focuri. Autorul videoclipului a scris ”Vor ca toți străinii să plece din țara lor”. 

VIDEO

 

@ro.news.uk Distribuim masiv și repostati #foryou #duet #Acum #Anglia #engleji ♬ The Spell - TRITICUM

Ministrul de Interne, Yvette Cooper, și prim-ministrul Sir Keir Starmer au condamnat ferm violențele și au promis măsuri stricte împotriva celor implicați. Au subliniat importanța menținerii ordinii publice și au promis că instanțele vor funcționa rapid pentru a procesa cazurile de violență. Autoritățile locale și naționale au subliniat că violențele și dezinformările nu au loc într-o societate civilizată și că cei responsabili vor fi trași la răspundere​

Acest eveniment amintește de protestele din Leeds de luna trecută, când poliția a preluat copiii unei familii de români, stârnind o reacție puternică din partea comunității. Protestele din Leeds au degenerat în violențe, similare cu cele din Southport. Un autobuz cu două etaje a fost incendiat, o mașină de poliție a fost răsturnată, iar ofițerii au fost atacați cu pietre, după ce autoritățile au luat doi copii dintr-o familie de români.

Imaginile cu intervenția poliției, când copiii sunt luați cu forța din casă, au ajuns în mediul online. Acesta a fost și momentul care a stârnit revolta românilor din Leeds.

În imagini se poate observa cum un agent de poliție se chinuie să ducă un băiețel la mașină. În imagini se mai poate observa cum polițiștii fac un cordon de securitate pentru a ține departe mulțimea furioasă.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel