„Situaţia din Minneapolis nu mai are legătură în niciun fel cu omorârea lui George Floyd, ci cu atacarea societăţii civile, inocularea fricii şi perturbarea marilor noastre oraşe, a spus Walz într-un briefing de presă.
Sute de persoane au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit din cauza modului în care a fost tratat de poliţie. Demonstraţiile au devenit tot mai violente în Minneapolis, în special în apropierea secţiei de poliţie unde lucrează cei patru poliţişti implicaţi în incident, dar şi în alte oraşe din SUA. Până vineri, protestele s-au extins în multe oraşe americane, de la Detroit şi Atlanta până la New York, Houston şi Washington.
Proteste, izbucnite după moartea unui bărbat de culoare
Proteste violente au izbucnit joi seară în Statele Unite, după ce revolta publică declanșată de moartea lui George Floyd, un cetățean de culoare neînarmat, după ce a fost imobilizat de către un ofițer de poliție, s-a intensificat. Floyd a murit luni, după ce un ofițer alb de poliție din Minneapolis l-a imobilizat apăsând puternic cu genunchiul pentru gâtul lui Floyd, în timp ce acesta se afla la pământ de minute bune.
Un videoclip care surprinde incidentul îl arată pe Floyd spunându-le disperat ofițerilor „nu pot respira” în timp ce era imobilizat cu genunchiul ofițerului pe gâtul său. Cei patru ofițeri implicați în această tragedie au fost concediați rapid, dar familia lui Floyd, liderii comunității și rezidenții cer să fie arestați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News