PSD continuă cu UDMR la guvernare. Le oferă două ministere cheie 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că partidul său doreşte să menţină colaborarea cu UDMR şi va propune ca membrii Uniunii să preia conducerea Ministerului Energiei şi Ministerului Fondurilor Europene în următorul Guvern.

"A fost o discuţie pentru a continua colaborarea cu UDMR. Colegii mei sunt total de acord pentru a continua această colaborare şi s-a venit şi cu o propunere cu care o să merg la întâlnirea pe care o să am, cred, astăzi, împreună cu domnul prim ministru Nicoale Ciucă şi cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, ca UDMR să preia Ministerul Energiei şi Ministerul Fondurilor Europene - două ministere foarte importante. Din câte cunoaştem noi au şi persoanele potrivite pentru conducerea acestor ministere. (...) Este o abordare nu neapărat pe ministere, ci în funcţie de persoanele cele mai potrivite", a declarat Ciolacu după o întâlnire cu lideri ai PSD la Vila Lac.


Întrebat dacă aceasta înseamnă că protocolul nu va mai fi respectat, Ciolacu a explicat: "Un acord politic este conceput pentru a forma o majoritate parlamentară, nu pentru a împărţi lucruri specifice. Avem un acord politic prin care am stabilit o majoritate. (...) Contextul de acum este diferit față de acum un an și jumătate, iar acum încercăm să maximizăm eficiența prin numirea celor mai potrivite persoane în conducerea anumitor ministere."

Marcel Ciolacu a subliniat că, în ceea ce privește noul program de guvernare, va continua eforturile pentru ca "România, la un moment dat, să adopte un sistem de impozitare progresivă".
"Ne-au atras atenţia şi Comisia Europeană şi Banca Mondială, este vorba de excepţiile pe care le avem şi care sunt în acest moment, nu mai creează un climat concurenţial corect. Îmi menţin părerea că marile companii ar trebuie să plătească cel puţin 1% din cifra de afaceri", a încheiat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel