Motivul din spatele anulării a fost faptul că PSD și PNL au recunoscut public că au discutat despre posibilitatea retragerii lui Cîrstoiu din cursa electorală.
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL, a reușit să recupereze față de contracandidații săi, însă rămâne pe locul 3 în topul preferințelor bucureștenilor pentru funcția de primar. Potrivit sondajelor din luna aprilie, Cristian Popescu Piedone conduce cu 38%, urmat de Nicușor Dan cu 27%, în timp ce Cătălin Cîrstoiu se află pe locul trei cu 23%.
În ciuda faptului că se află pe o poziție inferioară în preferințele electoratului, Cătălin Cîrstoiu a avut un impact semnificativ în domeniul medical. Într-o postare pe Facebook, el își exprimă viziunea și realizările, evidențiind devotamentul său față de îngrijirea pacienților și îmbunătățirea sistemului medical.
Mesajul lui Cătălin Cîrstoiu
„Am fost un mic tocilar în liceu pentru că mi-a plăcut să învăț și îmi plăcea mereu să fiu de nota 10. În familie era dorința acerbă a mamei de a mă duce spre drept, pentru că așa era bunicul. Dar nu am ascultat și m-am dus pe medicină pentru că așa mi-a plăcut. Mi-a plăcut să îngrijesc oameni, să le dau sănătate, să le dau liniște, să le dau o viață mai bună. Dacă oamenii din spital își amintesc de mine ca omul care a schimbat spitalul, păi da, l-am schimbat, pentru că e pentru prima oară când un spital se transformă în brand.
Ce am făcut? Am făcut un spital public de medicină dentară, am făcut un ambulatoriu nou la Chitila, am construit un buncăr de radioterapie ca bolnavii de cancer să-și găsească în final o soluție corectă în București. Gândiți-vă că în spitalele astea noi, care stau sub brandul Spitalului Universitar, vin doctorii tineri. Eu asta am vrut, să creez locuri de muncă și să atrag tinerii care termină specialitatea în aceste spitale. Viața nu e compusă din sertare. Când ai un devotament public față de pacienții unui spital, față de comunitate, față de o comunitate mult mai mare. cum e capitala, atunci viața nu îți mai aparține. Nu e o viață făcută din sertare diferite care nu comunică unele cu altele. Și am stat și am zis ok, până la urmă degeaba faci un om bine, dacă îl duci într-un mediu în care stresul pentru el este fundamental”, spune Cătălin Cîrstoiu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News