Pugilista algeriană Imane Khelif a depus plângere pentru hărţuire cibernetică

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Pugilista algeriană Imane Khelif, câștigătoare a unei medalii de aur la JO de la Paris, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică.

Pugilista algeriană Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică agravată după ce a fost victima unei polemici privind genul său, a anunţat, sâmbătă, avocatul acesteia, Nabil Boudi, într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP.

"Proaspătă medaliată cu aur la JO de la Paris 2024, pugilista Imane Khelif a decis să înceapă o nouă luptă: cea a dreptăţii, demnităţii şi onoarei", a transmis avocatul.

Acesta a indicat că a "depus plângere vineri pentru fapte de hărţuire cibernetică agravată la Oficiul de luptă împotriva discriminării online (PNLH) al Parchetului din Paris".

"Ancheta penală va determina cine a fost la iniţiativa acestei campanii misogine, rasiste şi sexiste, dar va trebui să-i vizeze şi pe cei care au alimentat acest linşaj online", a adăugat avocatul.

Victoria pugilistei algerience Imane Khelif în finala categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris este "răspunsul perfect la o campanie feroce şi la atacurile" la care a fost supusă, a declarat, vineri, sportiva în vârstă de 25 de ani.

"Am făcut obiectul unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acest lucru este cel mai bun răspuns pe care îl puteam da. Răspunsul a fost mereu în ring", a adăugat ea.

"Eu sunt total eligibilă să particip, sunt o femeie ca celelalte. M-am născut femeie, am trăit ca femeie şi am concurat în calitate de femeie", a mai spus Khelif, adăugând că "aceste atacuri dau o importanţă specială succesului meu".

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

Citește în continuare

JO 2024: Procedură clasată pentru un luptător egiptean bănuit de agresiune sexuală

 

Ancheta pentru agresiune sexuală care l-a vizat pe luptătorul egiptean Mohamed Elsayed, participant la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost clasată sâmbătă şi cel în cauză pus în libertate, a indicat Parchetul din Paris, citat de AFP.

"Vă confirm încetarea arestului preventiv, precum şi clasarea fără urmări judiciare a anchetei, infracţiunea fiind insuficient de caracterizată", a scris Ministerul Public.

Luptătorul din delegaţia olimpică egipteană, medaliat la Tokyo în 2021, a fost reţinut şi plasat în arest preventiv vineri. El a fost bănuit de agresarea sexuală a unei cliente dintr-un bar.

Mohamed Elsayed, în vârstă de 26 de ani, medaliat cu bronz în 2021 la JO de la Tokyo la lupte greco-romane (67 kg), a fost eliminat în optimile de finală la JO de la Paris.

Conform Parchetului, el a fost reţinut într-o cafenea din capitala Franţei, fiind acuzat că ar fi pus mâna pe fesele unei cliente.

Conform publicaţiei Le Parisien, el a fost arestat fiind în stare de ebrietate.

Clasamentul pe medalii după ziua a 15-a - România a coborât pe locul 23

 

China este noul lider al clasamentului pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de sâmbătă, a 15-a zi oficială de competiţii, în timp ce România a coborât de pe locul 20 pe 23.

China are 39 de medalii de aur, 27 de argint şi 24 de bronz, fiind urmată de SUA (38-42-41) şi de Australia (18-18-14) etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel