Pieptul de pui cu smântână șiciuperci nu este doar o rețetă gustoasă, ci și una ușor de preparat, care se gătește în timp ce tu îți vezi de treabă.
Cum să faci cea mai bună rețetă de pui cu smântână și ciuperci
1. Nu te grăbi să rumenești ciupercile. Ele trebuie să capete o culoare bună, așa că dați focul mai tare și rumeniți-le până devin aurii!
2. Folosiți o combinație de ulei de măsline și unt pentru un plus de aromă delicioasă și pentru a evita arderea!
3. Gătiți sosul la foc mic pentru a preveni separarea smântânii!
Care este secretul sosului
Ingredientul principal pentru sos este smântâna. Uneori, în locul smântânii acrișoare se folosește smântână rusească. Unele persoane preferă să folosească creme fraiche, deoarece este cel mai apropiat lucru de smântâna rusească.
Indiferent de crema pe care alegeți să o folosiți, asigurați-vă că o aromatizați cu un strop de vin alb sec, pastă de tomate, muștar integral sau dijon și o frunză de dafin.
Pui cu smântână și ciuperci - Ingrediente
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de unt
- 1 cană/125g ciuperci castane
- o jumătate de linguriță de sare
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 kg de piept de pui fără piele și fără oase
- o jumătate de linguriță de sare
- ¼ cană/ 70 ml de vin alb sec
- ⅓ cană/ 85 ml de bulion de pui
- 1 linguriță de muștar integral
- 1 lingură de pastă de tomate
- 1 frunză de dafin
- 1 cană/ 250 ml smântână sau smetana
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Pui cu smântână și ciuperci - Mod de preparare
Se încing uleiul și untul într-o tigaie mare și adâncă și se rumenesc ciupercile feliate sau tăiate în jumătate dacă sunt mici, la foc mediu, până devin aurii, amestecând din când în când pentru a nu se arde. Acest lucru va dura aproximativ 5-7 minute, nu grăbiți acest proces. Adăugați ceapa tocată și usturoiul și gătiți la foc mai mic timp de încă 5 minute. Se scoate pe o farfurie separată și se lasă deoparte.
În aceeași tigaie adăugați pieptul de pui tăiat în bucăți cu un vârf de cuțit de sare și rumeniți pe toate părțile la foc mare timp de 5-7 minute. Când puiul este rumenit, turnați vinul alb peste tot și răzuiți fundul tigăii cu o spatulă pentru a elibera bucățile rumenite. Apoi adăugați muștarul, pasta de tomate și frunza de dafin.
Puneți din nou ceapa și ciupercile în tigaie, aduceți totul la fierbere, apoi reduceți focul, adăugați smântâna și pătrunjelul tocat și lăsați să fiarbă la foc mic, neacoperit, timp de 5 minute sau până când sosul se îngroașă la consistența dorită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News