Pui mănăstiresc cu smântână și ciuperci este un preparat delicios și ușor de făcut. Iată cum se face.
Ingrediente
- 1 kg carne de pui
- 400 gr ciuperci de pădure (gălbiori)
- 2 cepe
- 3 căței usturoi
- 120 ml vin alb sec
- 300 ml smântână
- 1 lingură cu vârf făină albă
- 1/2 legătură pătrunjel
- o legătură de mărar
- 4 linguri de ulei
- sare, piper
Pentru condimentarea cărnii de pui
- 1 linguriță rasă piper negru
- 1 linguriță rasă sare
- 1 linguriță cu vârf boia dulce
- 1 linguriță cimbru uscat
Pui mănăstiresc cu smântână și ciuperci. Mod de preparare
Pentru această mâncărică se poate folosi orice fel de carne de pui.
Pasul 1
Se macină în mașina de cafea condimentele pentru pui și se presară peste bucățile de carne. În 2 linguri de ulei încins se prăjește la foc mediu carnea de pui pe ambele părți până se rumenește. Se stinge cu o cana de apă și se potrivește focul mic. Fierbem cu capac aproximativ 30 minute.
Pasul 2
Se călesc cepele tocate mărunt în restul de 2 linguri de ulei. Când s-au înmuiat, se adăugă ciupercile și se călesc aproximativ 2-3 minute. Stingem totul cu vin și 1/2 cană de apă și aducem la fierbere pentru 5 minute. Se adăugă usturoiul strivit.
Pasul 3
Se toarnă sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smântână. Gustăm sosul de sare și piper și mai adăugăm dacă e necesar. Aducem totul la fierbere și lăsăm să fiarbă la foc mic încă 30 minute.
Pasul 4
Se adăugă restul de smântână frecată cu făină și verdețurile tocate fin. Lăsăm să mai dea 2-3 ori în clocot până sosul se îngroașă și stingem focul.
Acest pui mănăstiresc cu smântână și ciuperci se servește cu mămăliguță caldă.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de pui mănăstiresc cu smântână și ciuperci, cu siguranță îți va plăcea și cea de Borșul ciobanului, o altă rețetă genială din bucătăria românească veche.
Rețetă de aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News