Nici nu este nevoie să porniți cuptorul, veți avea nevoie doar de o singură tigaie și vă veți alege cu ceva absolut delicios în doar 40 de minute. Cu straturi de mirodenii, ceapă dulce și pui fraged, este vorba despre obținerea unei arome minunate.
Pui picant la tigaie - Ingrediente
- 1 kg de pulpe de pui, cu piele și os, cu tot cu os
- 2 cepe
- 2 linguri de pastă de curry tikka masala
- 1 conservă de 400 g de roșii
- 1 cană de orez basmati (300 g)
- 500 g de mazăre congelată
- 1 conservă de 400 g de lapte de cocos light
Pui picant la tigaie - Mod de preparare
Puneți o cratiță mare la foc mediu-înalt. Asezonați coapsele de pui cu un vârf de cuțit de sare de mare și mult piper negru, apoi puneți-le în tigaie cu pielea în jos timp de 10 minute, sau până se rumenesc, apoi folosiți un clește pentru a le întoarce și îndepărtați cu grijă pielea de pui.
Puneți-o în tigaie alături de coapse, scoțând-o pe o planșetă după ce este crocantă, apoi tocați-o grosier.
Între timp, curățați și tocați fin ceapa și adăugați-o în tigaie. Gătiți timp de 2 minute sau până când devine aurie, apoi adăugați pasta de curry și gătiți timp de 10 minute.
Încorporați roșiile, sfărâmându-le cu o lingură, apoi gătiți timp de 5 minute, până se îngroașă.
Adăugați orezul și prăjiți-l timp de 1 minut sau până devine translucid, apoi turnați 2 căni de apă (600 ml). Se amestecă, se întoarce puiul și se acoperă cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 12 minute sau până când orezul este fiert, amestecând mazărea și cea mai mare parte din laptele de cocos pentru ultimele 2 minute.
Când se rumenește la mijloc și începe să se prindă pe margini, se ia de pe foc. Se strecoară restul de lapte de cocos, apoi se împarte între farfurii. Presărați deasupra pielea crocantă de pui și serviți.
Sfaturi și secrete
Schimbați legumele cu orice legume pe care le aveți la îndemână sau care vă plac - gândiți-vă la buchețele de broccoli și felii de dovlecel sau ardei. Alegeți și orice aromă doriți - alegeți o altă pastă de curry sau înlocuiți-o cu pesto sau harissa. Perfect pentru o bucătărie flexibilă, de familie.
Renunțați la pui și adăugați o conservă de năut sau linte împreună cu roșiile tocate, pentru varianta vegetariană.
Această rețetă folosește metoda de absorbție - nu contează cu adevărat mărimea cănii, atâta timp cât faci 1 cană de orez la 2 căni de apă.
Puteți oricând să congelați pasta de curry rămasă într-o tavă de cuburi de gheață, gata să fie folosită într-o altă zi.
----------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News