Pulled pork la cuptor - Ingrediente
aproximativ 2,5 kg ceafă/spată de porc
2 linguri de sare grunjoasă
piper din abundență
2 lingurițe de zahăr brun
2 lingurițe de chimen măcinat
un plic de boia afumată
sos barbeque
sucul de la o lămâie
50 mililitri de ulei
Pulled pork la cuptor - Mod de preparare
Se amestecă împreună 2 lingurițe din boia afumată, chimen măcinat, piper și zahăr brun, plus 1 linguriță sare. Frecați peste bucata de carne de porc dezosat de 2,5 kg.
Puneți carnea de porc într-o tavă mare, cu pielea în sus și turnați sucul de lămâie.
Acoperiți cu un capac și gătiți în cuptor la 150C - 130C timp de 4 până la 8 ore până se destramă. Verificați la fiecare câteva ore dacă se usucă - dacă da, adăugați încă o cană de suc de lămâine.
Scoate tava din cuptor și pune carnea într-un vas mare, lăsând lichidul în tavă.
Tăiați pielea, apoi tăiați carnea. Ștergeți orice bucăți de grăsime și îndepărtați orice exces de grăsime de pe suprafața sosului.
Adăugați o cană de sos barbeque în tavă, amestecați-l.
Puneți carnea de porc înapoi în tavă. Condimentează după gust și lasă să se rumenească frumos.
Carnea va fi fragedă, aromată, suculentă, cu o crustă delicioasă. Serviți cu salată de varză, piure de cartofi, cartofi prăjiți sau cartofi la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News