Pulpe de pui la cuptor pe pat de cartofi. Ingredientul secret ca să iasă geniale

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Pulpe de pui la cuptor pe pat de cartofi. Ingredientul secret ca să iasă geniale
Pulpe de pui la cuptor pe pat de cartofi. Ingredientul secret ca să iasă geniale

Pulpele de pui la cuptor sunt un fel principal gustos, care este apreciat de tineri și bătrâni deopotrivă. Este un preparat foarte ușor de făcut, iar dacă folosești acest ingredient secret vor ieși geniale.

Atunci când apare ocazia de a împărți o masă cu familia și nu ai idee ce poți pregăti pentru a mulțumi pe toată lumea, atunci pulpele de pui la cuptor sunt cea mai bună opțiune. Gustoase, parfumate și hrănitoare, cum ar putea cineva să reziste unei astfel de delicatese?

Această rețetă este un adevărat clasic al bucătăriei de oriunde, ideală pentru a fi savurată cu o garnitură proaspătă de sezon sau cu cartofi delicioși la cuptor.

Citiți sfaturile noastre despre cum să preparați pulpe de pui la cuptor folosind ingrediente simple și sănătoase. 

Ingrediente

 

- 6 ciocănele sau pulpe de pui

- ulei de măsline extravirgin

- sare după gust

- piper după gust

- boia de ardei dulce

- rozmarin după gust

- doi cartofi medii

Pulpe de pui la cuptor pe pat de cartofi. Ingredientul secret ca să iasă geniale

 

Pentru a pregăti cele mai bune pulpe de pui la cuptor, se toarnă un strop de ulei de măsline extravirgin într-un vas de sticlă sau de ceramică și se așază carnea în el, fără a le suprapune.

Se asezonează cu un vârf de cuțit de sare și piper și se presară paprika dulce și rozmarin.

Se pun și cartofii taiați subțiri.

Coacem vasul într-un cuptor static preîncălzit la 180° și lăsăm puiul să se gătească aproximativ 60 de minute (timpul de gătire poate varia în funcție de cuptor și de mărimea bucăților de carne, vă recomandăm să verificați timpul de gătire).

În ultimele 5-10 minute putem porni modul grill pentru a le face ușor aurii și crocante la suprafață.

După acest timp, scoatem din cuptor și le aducem la masă încă calde și fragede.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Dacă decidem să servim pulpele de pui cu cartofi la cuptor, pentru a economisi timp, îi putem găti împreună cu carnea și îi putem condimenta cu rozmarin și condimente. Tăiați cartofii în bucăți mici pentru a se găti mai repede.

Această variantă de pui la cuptor este delicioasă și însoțită de o salată proaspătă pe care o putem prepara cu legume de sezon. 

De asemenea, puteți adăuga cimbru proaspăt în loc de rozmarin și puteți folosi boia de ardei iute dacă doriți.

Ingredientul secret în acestă rețetă este rozmarinul. Acest condiment nobil întregește aroma deosebită a preparatului.

Vezi și: Șnițele din varză albă. Un fel de mâncare foarte simplu și gustos, cu ingredientele pe care le ai deja în casă

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel