Bicarbonatul de sodiu este foarte utilizat în bucătărie, la prepararea cărnii. Fie că este vorba de pui, vită sau porc, acest ingredient natural frăgezește bucățile de carne. În plus, carnea se va rumeni mai repede. La fel de eficient este și în cazul cărnii tocate.
Rețeta este simplă:
Presară aproximativ 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu pe carnea tocată, amestecă totul și lasă să se odihnească pentru 15 minute. Vei descoperi că textura cărnii este mai fină și mai fragedă.
De unde vine acest efect?
Motivul pentru care bicarbonatul de sodiu frăgezește carnea este dat de capacitatea sa de a-i crește pH-ul. Acest lucru previne concentrația excesivă de proteine. În consecință, se obține un rezultat frumos și o textură deosebit de fragedă. Mai mult, carnea se va prăji în tigaie fără a necesita o cantitate mare de ulei.
Citește în continuare pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News