Făina este un ingredient foarte delicat și dacă nu este depozitat corespunzător se poate dovedi inutilizabil, din cauza moliilor, care găsesc aici mediul ideal pentru cuibărit. Ceea ce determină răspândirea paraziților sunt tocmai condițiile „climatice” ale locului în care este depozitată făina.
Iată, deci, că este crucial să-l păstrezi la congelator. Ești curios să afli mai multe? Să începem!
Făină în congelator: cum să o păstrezi și să o folosești atunci când este nevoie
Dacă vrei să fii sigur că făina nu își modifică calitățile, transferă-o într-o pungă de plastic alimentară și pune-o la congelator.
Acest ingredient nu tolerează căldura excesivă sau mediile prea uscate: în acest caz, creează habitatul ideal pentru cuibărirea insectelor.
În același timp, făina nu se păstrează bine în locurile reci și umede, ceea ce favorizeaza apariția mucegaiurilor si a ciupercilor. Făina tinde să absoarbă mirosurile din jurul ei. Cu o singură excepție: o poți așeza lângă ierburi aromatice precum busuiocul sau levănțica și fii sigur că acestea vor putea respinge muștele și paraziții datorită proprietăților lor.
Curăța tastatura computerului cu bicarbonat de sodiu. Un truc rapid și inteligent, de care nu știai
Sau poți adopta această nouă soluție care, iată, cucerește tot ai multe gospodine. Pune-o la congelator. Temperaturile cu minus previn prezența sau atacul bacteriilor și altor microorganisme, garantând menținerea caracteristicilor specifice oricărui aliment. Poate, până astăzi nu știai că, printre așa-numitele alimente congelabile, a fost inclusă și făina.
Acum că știi despre asta, fugi la bucătărie. Amintiți-vă, așadar, că, dacă aveți nevoie de făină, nu va trebui să așteptați să se dezghețe: o puteți folosi imediat, așa cum este, fără niciun risc pentru sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News