Pune o lingură de ulei peste pasta de tomate. Rezultatul te va uimi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pune o lingură de ulei peste pasta de tomate. Rezultatul te va uimi
Pune o lingură de ulei peste pasta de tomate. Rezultatul te va uimi

Pune două linguri de ulei peste pasta de tomate, iar aceasta nu mai prinde mucegai. Iată un truc de care ar fi bine să ții cont

Mucegai într-un borcan: ce să fac?

Mucegaiurile sunt unul dintre principalii dușmani ai conservelor. Când vedeți "capacele" albe care se formează deasupra borcanelor, pare că toate eforturile de recoltare și de conservare din timpul verii au fost irosite. Dar nu vă grăbiți să aruncați produsul la gunoi.

Pune o lingură de ulei peste pasta de tomate

 

Nu doar pasta de tomate poate prinde acea „floare“ de mucegai deasupra, ci orice fel de conservă, fie că vorbim despre gemuri sau dulcețuri, ori alte conserve, din legume.


Există o serie de motive pentru apariția mucegaiului:

 

- Zahăr insuficient 

Zahărul, care acționează ca un conservant, ar trebui să fie luat în considerare, atunci când se face gemul. În medie, ar trebui să permiteți între unu și două kilograme de zahăr pentru fiecare kilogram de fructe de pădure sau de fructe. Dacă aveți puțină experiență în prepararea gemului, nu încercați să vă luați o bănuială și respectați cu strictețe rețeta. 

- Produsul nu este gătit corespunzător.

Cum se verifică stadiul de procesare? Simplu: dacă aruncați puțin sirop sau zeamă pe o farfurie rece, nu ar trebui să curgă. Apoi puteți continua cu prepararea conservei.

- Puneți capacul pe borcanul fierbinte.

Dacă capacul este pus pe borcanul fierbinte, se va produce condens, ceea ce va duce cu siguranță la apariția mucegaiului. Prin urmare, borcanele trebuie lăsate să se răcească. 

- Gemul pus în borcane umede sau murdare

Atunci când gemul este pus în borcane umede, siropul se diluează și efectul conservant al zahărului este slăbit, astfel încât mucegaiul se va dezvolta în cele din urmă pe suprafața gemului. Sterilizarea necorespunzătoare a borcanelor sau pătrunderea murdăriei vor duce la același rezultat. 

 

Unde și cum îmi pot depozita pasta de tomate sau gemul?

 

Cel mai bine este să folosiți borcane mici, deoarece produsul conservat se poate strica mai ușor într-un borcan gol. 

Dacă totul este gătit corect, iar borcanul închis ermetic, conserva poate fi păstrată timp de 2-3 ani într-o cămară sau într-o cameră răcoroasă și uscată, la o temperatură de 10-12 grade. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel