Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat unitatea medicală în momentul în care ar fi trebuit să fie în vigoare o încetare a ostilităților, conform BBC.
Atacurile au rănit cel puțin 17 persoane și au prins copii și alte persoane sub dărâmături.
Forțele rusești au bombardat spitalul miercuri, au declarat oficialii din Mariupol, atacul fiind descris de președintele Ucrainei ca fiind o „atrocitate" și „dovada unui genocid".
Potrivit CNN, autoritățile din Mariupol au acuzat Rusia că a bombardat spitalul de pediatrie, distrugând clădirea. Atacul ar fi avut loc în ciuda faptului că Rusia a fost de acord cu o pauză de 12 ore în ostilități pentru a permite refugiaților să evacueze o serie de orașe și localități.
Atacul a fost condamnat la nivel internațional, ONU afirmând că va urmări rapoartele și că unitățile sanitare, spitalele și lucrătorii din domeniul sănătății nu ar trebui „să fie niciodată, niciodată, o țintă".
„Cât timp va mai fi lumea complice la ignorarea terorii?", a spus el. „Închideți cerul chiar acum! Opriți crimele!", cere Zelensky.
„Aveți putere, dar se pare că vă pierdeți umanitatea”, mai spune președintele ucrainean.
„Puneți capăt vărsării de sânge acum" - secretarul general al ONU
Anterior, viceprimarul din Mariupol a afirmat că 1.200 de persoane au murit în oraș, relatează Mediafax.
Aproximativ 5.000 de persoane au plecat cu autocarele marţi din acest oraş din nord-estul ţării după ce Moscova şi Kievul au convenit asupra coridorului, a spus guvernatorul general din Sumî, Dmitro Jiviţki.
Aproximativ 1.000 de maşini au putut de asemenea pleca, îndreptându-se spre oraşul Poltava, a precizat el, adăugând că acest coridor va continua să funcţioneze şi miercuri.
Moscova neagă că ar lua ca ţintă civili. Reuters precizează că nu a putut verifica incidentul din Sumî.
Ucraina a acuzat forţele ruse că au bombardat un alt coridor de evacuare, din Mariupol, în sudul ţării.
Mihail Mizinţev, şeful Centrului Naţional pentru Controlul Apărării din Rusia, a declarat, citat de agenţia de presă TASS, că forţele ruse "vor respecta un regim al tăcerii" începând cu ora 07.00 GMT pentru a permite trecerea în siguranţă a civililor care vor să plece din Kiev, Cernihiv, Sumî, Harkov şi Mariupol, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News