Putin a primit cadou de la Kim Jong Un doi câini de vânătoare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Putin a primit cadou de la Kim Jong Un doi câini de vânătoare / Foto: Captura Youtube
Putin a primit cadou de la Kim Jong Un doi câini de vânătoare / Foto: Captura Youtube

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a oferit președintelui rus Vladimir Putin o pereche de câini din rasa Pungsan, originară din Coreea de Nord. Anunțul a fost făcut pe 20 iunie de agenția de presă de stat KCNA. Într-un segment difuzat de televiziunea centrală coreeană, cei doi lideri au fost văzuți admirând câinii legați de un gard acoperit de trandafiri.

Kim Jong Un și Vladimir Putin au petrecut timp cu animalele, întărind legătura dintre cele două țări. Kim a hrănit un cal cu morcovi, iar Putin l-a mângâiat pe cap. Pe 19 iunie, cei doi au fost văzuți plimbându-se cu o limuzină Aurus, construită în Rusia, simbolizând colaborarea și prietenia dintre Coreea de Nord și Rusia.

Kim Jong Un este cunoscut pentru dragostea sa pentru cai. El a fost fotografiat în mod faimos călărind un armăsar alb pe muntele Paektu în timpul ninsorii, în imagini publicate de mass-media de stat în 2019, care au devenit rapid virale pe internet. Caii pe care îi călărește Kim au o semnificație simbolică profundă pentru Coreea de Nord, legată de eforturile economice de recuperare după Războiul din Coreea din 1950-53. Programul economic al țării poartă numele miticului cal înaripat Chollima, iar cel mai recent propulsor de rachetă se numește Chollima-1.

 

Ce semnificație au câinii pentru Putin

 

Vladimir Putin, cunoscut pentru imaginea sa sportivă, a fost și el fotografiat de mai multe ori în ipostaze similare. Mass-media de stat rusească a publicat fotografii cu Putin călărind un cal maro, purtând ochelari de soare și un lanț de aur, accentuându-i imaginea de lider puternic și activ.

Câinii Pungsan sunt o rasă de vânătoare originară din regiunea nordică a Coreei de Nord. Acești câini sunt apreciați pentru loialitatea și abilitățile lor de vânătoare. În 2018, fostul președinte sud-coreean Moon Jae-in a primit, de asemenea, o pereche de Pungsans de la Kim Jong Un, în semn de bunăvoință și progres în relațiile intercoreene. Cei doi câini, numiți "Gomi" și "Songgang", au devenit simboluri ale relațiilor de pace dintre cele două Corei.

În 2022, un tren de marfă transportând 30 de cai de rasă gri a plecat din Orientul Îndepărtat al Rusiei spre Coreea de Nord, trecând prin punctul de trecere Khasan-Tumangan. Acesta a fost primul transport feroviar raportat între cele două țări de la începutul pandemiei, semnalând reluarea colaborării și comerțului.

Cadoul oferit de Kim Jong Un lui Vladimir Putin subliniază legăturile strânse dintre Coreea de Nord și Rusia. Acest gest simbolic, alături de plimbarea cu limuzina și interacțiunile cu animalele, reflectă relația consolidată dintre cei doi lideri și țările pe care le reprezintă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel