"(Pentru mine), la fel ca pentru majoritatea cetăţenilor, a fost o tragedie", a declarat liderul rus într-un interviu la televiziunea publică, scrie Agerpres.
Liderul de la Kremlin a adăugat că dezmembrarea imperiului sovietic a însemnat deopotrivă şi dispariţia Rusiei istorice.
"Ce a însemnat disoluţia URSS? A însemnat dispariţia Rusiei istorice sub numele de URSS", a subliniat el.
Nu este pentru prima dată când Putin califică de tragedie dezmembrarea imperiului roşu, notează EFE. În 2005, la cinci ani de la venirea la putere în Rusia, Putin a declarat că prăbuşirea Uniunii Sovietice a fost "cea mai mare tragedie geopolitică a secolului al XX-lea". Totuşi, liderul rus a menţionat în mai multe rânduri că resuscitarea URSS "este imposibilă şi lipsită de sens".
Putin şi Biden au căzut de acord. Anunțul făcut de Kremlin
tensiunilor din cauza comasării de trupe ruse la graniţa cu Ucraina, a anunţat duminică Kremlinul, care a adăugat că lui Putin i-ar plăcea să se întâlnească şi în persoană cu liderul de la Casa Albă, transmite Reuters, scrie Agerpres.
Potrivit Kremlinului, cei doi şefi de stat şi-au exprimat dorinţa de a continua discuţiile cu prilejul videoconferinţei din 7 decembrie care s-a axat pe relaţiile Est-Vest, aflate la cel mai de jos nivel de la încheierea Războiului Rece şi care sunt în prezent încordate din cauza mobilizării de trupe ruse în apropierea Ucrainei.
Biden l-a avertizat pe Putin
Biden a profitat de videoconferinţă pentru a-l avertiza pe Putin că Occidentul va impune "măsuri ferme de ordin economic şi de altă natură'' împotriva Rusiei dacă aceasta invadează Ucraina, în timp ce Putin a cerut garanţii că NATO nu-şi va continua extinderea către est.
Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea de stat, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Putin nu a avut motive deosebite de optimism după discuţia cu Biden din cauza diferendelor constante şi foarte serioase dintre Rusia şi SUA cu privire la aşa-numitele "linii roşii" ale Moscovei pe care nu doreşte ca Occidentul să le treacă.
În afară de extinderea către est a NATO, Rusia a mai anunţat că nu doreşte ca anumite arme ofensive să fie desfăşurate în ţări cu care are graniţă comună, cum este cazul Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News