Putin, mișcare disperată ca să câștige războiul: anunță că va avea un milion de drone

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Vladimir Putin a votat electronic
Vladimir Putin a votat electronic

Vladimir Putin este disperat să câștige războiul din Ucraina și anunță noi măsuri militare. 

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia își intensifică producția de drone de aproximativ zece ori, ajungând la aproape 1,4 milioane în acest an, într-un efort de a asigura victoria forțelor armate ruse în Ucraina, relatează Reuters. 

De când Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, în februarie 2022, războiul a fost în mare parte caracterizat de atacuri cu artilerie și drone de-a lungul unui front puternic fortificat de 1.000 km (620 mile), implicând sute de mii de soldați.

Conflictul a devenit un adevărat laborator pentru dezvoltarea dronelor – și o demonstrație a importanței acestora în războiul modern, de la terorizarea infanteriei și colectarea de informații, până la sabotarea infrastructurii și atacarea arsenalelor.

„În total, aproximativ 140.000 de vehicule aeriene fără pilot de diferite tipuri au fost livrate forțelor armate în 2023,” a spus Putin. „Anul acesta, producția de drone este planificată să crească semnificativ. Mai exact, aproape de zece ori.”

„Cine răspunde mai rapid la aceste cerințe de pe câmpul de luptă câștigă,” a spus Putin la o întâlnire din Sankt Petersburg despre producția de drone.

Atât Rusia, cât și Ucraina au achiziționat drone din străinătate și și-au intensificat propria producție, în timp ce imaginile capturate de drone au ilustrat ororile de pe câmpul de luptă, arătând atacuri mortale asupra infanteriei, artileriei și tancurilor.

Dronele - ochii din cer 

Dronele ieftine de tip FPV (vedere din prima persoană) – dezvoltate inițial pentru curse civile – sunt controlate de piloți de la sol și adesea se prăbușesc peste ținte, încărcate cu explozibili.

Cu doar câteva sute de dolari, soldații de ambele părți pot provoca daune semnificative inamicului. Un atac masiv cu drone al Ucrainei asupra Rusiei a declanșat o explozie de proporții asemănătoare unui cutremur la un arsenal major din regiunea Tver, miercuri.

Putin a spus că Rusia face progrese aproape săptămânale în tehnologia dronelor și trebuie, de asemenea, să își dezvolte apărarea împotriva acestora, în esență tehnologie care detectează, derutează și apoi doboară dronele atacatoare.

„Sarcina cheie este să producem o gamă largă de vehicule aeriene fără pilot și să stabilim producția în serie cât mai repede posibil,” a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel