Publicitate
Dacă fierbeți cartofii în avans, un preparat delicios va fi gata în aproape câteva minute. Coacem quenelles din cartofi cu șuncă și brânză, le facem un sos din smântână, brânză topită și condimente - și să începem masa!
„Cartofi” din griș cu pudră de cacao, fără cuptor! Un dulce delicios din câteva mișcări
Quenele din cartofi cu șuncă și brânză - Ingrediente (pentru 3 porții)
Pentru quenele:
- cartofi - 600 de grame (6 bucăți)
- șuncă - 150 de grame
- gălbenușuri de ou - 2 bucăți
- brânză tare - 100 de grame
- pătrunjel (verde) - 10 grame
- mărar (verde) - 10 grame
- ceapă verde - 10 grame
- ulei vegetal - 1 lingură
- sare după gust
- piper negru măcinat după gust
- nucșoară măcinată - 1 praf.
Pentru sosul de brânză:
- smântână (conținut de grăsime 20%) - 150 de mililitri
- brânză topită - 100 de grame
- boia măcinată - 2 lingurițe
- usturoi - 1 cățel
- oregano uscat - după gust
- sare după gust.
Quenele din cartofi cu șuncă și brânză - Mod de preparare
Mai întâi pregătiți toate ingredientele necesare pentru a face quenele din cartofi cu șuncă și brânză. Spălați cartofii și fierbiți în coajă până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Se răcesc cartofii, se curăță și se dau pe răzătoare grosieră.
Tăiați șunca cubulețe mici și puneți-o într-un castron cu cartofii răzuiți. Se răzuiește brânza pe răzătoarea grosieră și se pune în bolul cu cartofi și șuncă.
Se spală și se usucă verdeața și ceapa verde, se toacă mărunt și se adaugă la masa de cartofi.
Separați ouăle în albușuri și gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în castronul cu cartofii răzuiți, ierburile, brânza și șunca.
Acum este timpul să adăugăm sarea și piperul, după gust, și nucșoara. Amestecați totul bine. Porniți cuptorul să se încălzească până la 180 de grade.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Formați quenelles cu mâinile umede și puneți-le pe tavă. Ungeți partea superioară a quenellelor cu ulei vegetal.
Puneți tava în cuptorul încins și coaceți la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
În timp ce se coc quenelles, faceți sosul. Se toarnă smântâna într-o cratiță și se aduce la punctul de fierbere. Adăugați sare, boia de ardei și oregano.
Se curăță usturoiul și se dă pe răzătoarea fină. Adauga usturoiul în cratița cu smântâna și condimentele. Adăugați brânză topită și amestecați. În timp ce amestecați, aduceți la punctul de fierbere și topiți brânza.
Scoateți quenelele din cuptor, aranjați-le pe farfurii și serviți imediat cu sos de brânză. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News