Quiche Lorraine sau tarta sărată: O rețetă sănătoasă și gustoasă, prietenoasă cu silueta

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Această rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, o să vă facă diminețile mult mai frumoase și mai delicioase. În plus, o puteți prepara și la o cină festivă.

 

 

Quiche Lorraine este o rețetă tradițională din Franța, denumită după regiunea din Lorraine. În mod tradițional, se face cu ouă, smântână și bacon. De-a lungul anilor, a evoluat și mulți au început să adauge brânză la acest mic dejun clasic francez!

Această Quiche Lorraine sănătoasă are toate aromele bogate ale versiunii tradiționale, doar că este mai ușoară, mai bogată în proteine, cheia pentru pierderea în greutate, și se face fără crustă.

Ingrediente

o cană jumate de conopidă tăiată 
 3 felii de bacon de curcan
 4 ouă
 8 albușuri de ou
 1/2 cană de lapte de migdale neîndulcit sau lapte la alegere
 2 cepe verzi tăiate cubulețe
 1 linguriță de praf de usturoi
 3 linguri de parmezan sau puteți omite
 sare și piper după gust

Mod de preparare

Puneți conopida într-o oală cu apă și lăsați la fiert aproximativ 15 minute sau până când conopida este foarte moale. Tăierea conopidei mai mici va permite ca aceasta să fiarbă mai repede.

În timp ce conopida fierbe, gătiți baconul de curcan într-o tigaie. 

Scurgeți conopida și lăsați-o deoparte să se răcească.

Într-un castron mare, bateți împreună ouăle, albușurile, pudra de usturoi, sarea și piperul.

Preîncălziți cuptorul la 180 C. Pregătiți o tavă de copt.

Verificați conopida pentru a vă asigura că este la temperatura camerei. Este foarte important ca aceasta să fie la temperatura camerei înainte de a o amesteca cu ouăle. Ulterior, transferați-o într-un blender împreună cu laptele și amestecați-o la viteză mare până când devine omogenă.

Transferați amestecul de conopidă în castronul cu ouă și adăugați parmezan. Tăiați baconul de curcan și ceapa verde, apoi transferați amestecul de ouă în vasul de copt și puneți deasupra baconul de curcan și ceapa verde.

Coaceți la cuptor 40-45 de minute sau până când quiche-ul este complet închegat în centru. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească 5 minute la temperatura camerei înainte de a o tăia.

Rețeta poate fi păstrată până la 5 zile în frigider. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel