Raed Arafat: „România donează 11 ambulanțe Ucrainei”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

România donează 11 ambulanțe de urgență și de transport Ucrainei, anunță șeful DSU, Raed Arafat. El precizează că ambulanțele nu sunt noi, dar că vor fi complet funcționale.

„Este o hotărâre care acordă sprijin Ucrainei prin donarea a 11 ambulanțe de urgență și de transport, din rezerva serviciilor de ambulanță și a Serviciului Mobil de urgență reanimare și Descarcerare. Din păcate, nu putem da ambulanțe noi, pentru că toate sunt pe fonduri europene, nu pot fi donate și nu au trecut încă cinci ani din cauza asta. Dăm ambulanțe care sunt ceva mai vechi, dar ne asigurăm că aceste ambulanțe să fie operaționale funcționale, împreună cu toate echipamentele din dotare”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

El precizează că deja sunt identificate ambulanțele care vor fi donate Ucrainei.

„Colegii de la ISU și de la serviciile de ambulanță, de unde vor fi preluate aceste mașini, au primit ă solicitarea noastră de a le face o revizie completă și de a le verifica să fie complet funcționale înainte să fie predate în Ucraina”, conchide Arafat.

 

Arafat cere eliberarea adăpostuilor de protecție civilă

 

Șeful DSU, Raed Arafat, cere eliberarea adăposturilor de protecție civilă: „Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate și redate destinațiilor inițiale. Foarte puțin probabil să fie nevoie, dar avem obligația să fim pregăți”.

„IGSU lucrează în acest sens pentru reactualizarea situației. Din păcate, nimeni nu s-a gândit că vor fi situații pentru care e bine să ne pregătim. Nu înseamnă că ne așteptăm să avem o problemă noi, dar pregătirea este obligatorie. Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri și aici va trebui să fie refăcute, rearanjate și redate destinațiilor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU și cu autoritățile locale și vom intensifica acțiunile noastre și rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi e să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcționale ca adăposturi, așa cum era destinația lor inițială”, spune Raed Arafat.

El a fost întrebat de situația adăposturilor de protecție civilă.

„Eu locuiesc într-un bloc care are o zonă de boxe, dar are și adăpostul, iar adăpostul e gol. E adevărat că nu e pregătit cu ce trebuie acolo, adică pături... Trebuie să ai minimul necesar în adăpostul respectiv pregătit sau să existe undeva depozitat, ca să fie pusă acolo, și curățat depozitul, pentru că multe nu sunt curățate. Cum am zis la noi, foarte puțin probabil să fie această nevoie, dar avem obligația să fim pregătiți. (...) Apelăm la asociațiile de proprietari, la autoritățile locale care gestionează astfel de adăposturi, să le pună la punct și să le redea efectiv intenția inițială a lor de adăpost, chiar dacă e un spațiu care va rămâne gol, că asta este scopul lui să rămână gol”, conchide Arafat.

Adăposturi de protecție civilă sunt gestionate de asociațiaile de proprietari sau de autoritățile locale, dar sunt unele care nu au fost predate autorităților locale și nici nu sunt gestionate de asociațiile de proprietari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel