Rafael Nadal se retrage din tenis. Anunțul legendarului jucător

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Rafael Nadal l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata. Spaniolul își face prima apariție la Flushing Meadows de la victoria din 2019
Rafael Nadal l-a învins în runda inaugurală pe Rinky Hijikata. Spaniolul își face prima apariție la Flushing Meadows de la victoria din 2019

Rafael Nadal se retrage din tenis. Anunțul a fost făcut joi, 10 octombrie 2024, la prânz. 

Rafael Nadal, o legendă a tenisului mondial, și-a anunțat joi retragerea din tenisul profesionist. El pune capăt unei cariere excepționale, marcată de numeroase titluri și momente istorice.

După ani de lupte cu accidentările care i-au afectat performanțele, Nadal a decis că este timpul să-și încheie parcursul în sportul care l-a consacrat. Ultimul turneu va fi finala Cupei Davis de la Malaga, care va avea loc între 19 și 24 noiembrie 2024.

Într-un clip video emoționant postat pe platforma X, Nadal a mărturisit:

„Sunt aici pentru a vă spune că părăsesc tenisul profesionist.”

La 38 de ani, după ce a cucerit 22 de titluri de Mare Șlem, spaniolul a explicat că retragerea vine ca urmare a numeroaselor accidentări care l-au împiedicat să evolueze la cel mai înalt nivel în ultimii ani.

„Au fost câțiva ani dificili, în special ultimii doi,” a adăugat Nadal, subliniind impactul accidentărilor asupra carierei sale. Cu toate acestea, a subliniat că este „entuziast” la ideea că va juca ultimul turneu în Cupa Davis, competiția națională, în fața propriilor suporteri.

Rafael Nadal, regele zgurii, se retrage

 

Cunoscut sub porecla „Regele zgurii,” Nadal a dominat terenurile de zgură din întreaga lume, fiind de neînvins la Roland Garros, unde a cucerit de nu mai puțin de 14 ori titlul de campion. Această performanță unică i-a adus recunoaștere globală, Nadal devenind simbolul absolut al acestui turneu.

Din cele 116 meciuri disputate la Roland Garros, el a câștigat 112, ceea ce evidențiază dominația sa incredibilă pe terenurile de zgură pariziene. Recordul său de 14 titluri la French Open va rămâne, probabil, de neegalat pentru mult timp.

Nadal a mai câștigat patru titluri la US Open, două la Australian Open și două la Wimbledon. Cu aceste realizări, Nadal se retrage ca al doilea cel mai de succes jucător de simplu masculin din toate timpurile, fiind depășit doar de rivalul său contemporan, Novak Djokovic. Relația dintre cei doi a fost una definitorie pentru istoria recentă a tenisului, fiecare meci între Nadal și Djokovic fiind așteptat cu sufletul la gură de fanii sportului din întreaga lume.

Pe lângă performanțele sale de Mare Șlem, Rafael Nadal a fost și o prezență de forță în competițiile de echipă. El a ajutat echipa Spaniei să câștige nu mai puțin de cinci titluri de Cupa Davis, cel mai recent în 2019. 

Anunțul retragerii lui Nadal vine după o perioadă de speculații și incertitudini legate de starea sa fizică. Deși a revenit în mod repetat după accidentări, ultimele sezoane au fost marcate de absențe prelungite din circuitul ATP, iar suporterii săi au început să se întrebe dacă vor mai avea ocazia să-l vadă pe teren. Chiar și în fața acestor provocări, Nadal a rămas optimist, însă a recunoscut că ultimii doi ani au fost „dificili” pentru el, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Retragerea lui Nadal nu reprezintă doar sfârșitul unei cariere strălucite, ci și încheierea unei ere în tenisul mondial.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel