Răsturnare de situație în cazul polițistului prins că lua șpagă 2000 euro 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Urmărire ca-n filme pentru a opri un șofer român
Urmărire ca-n filme pentru a opri un șofer român

Polițistul prins că lua șpagă va fi totuși arestat preventiv, deși inițial cererea procurorilor a fost respinsă. 

Curtea de Apel Piteşti a admis contestaţia procurorilor DNA şi a decis, joi, arestarea preventivă pentru 25 de zile a ofiţerului de la Serviciul de Investigaţii Criminale Economice din cadrul IPJ Vâlcea prins în flagrant în timp ce primea mită de la un om de afaceri din judeţ.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte Casaţie şi Justiţie - DNA - Serviciul Teritorial Piteşti împotriva încheierii penale nr. 171/01 septembrie 2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 4588/109/2024. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În baza art. 204 alin. 10 C. proc. pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. e Cod de procedură penală, art. 223 alin.2 C. proc. pen. admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti nr. 45/14/P/2024 şi dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpatului A.C.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 5 alin. 1, art. 6, art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, pentru o durată de 25 zile, începând cu data efectivei încarcerări. În baza art. 230 Cod de procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului", se arată în minuta instanţei de judecată.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, totodată, ca nefondată contestaţia formulată de poliţistul vâlcean şi l-au obligat la plata unei sume de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

A cerut 2000 euro șpagă de la patronul unui local



Comisarul de poliţie vâlcean a fost surprins, duminică, în timp ce primea mită de la patronul unei firme din domeniul HoReCa, într-un flagrant organizat în colaborare cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie la un restaurant din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Potrivit procurorilor DNA, care coordonează ancheta, el i-ar fi pretins omului de afaceri în mod direct, dar şi prin intermediul unei alte persoane suma de 2.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în sensul neaplicării măsurilor legale ce se impuneau în urma efectuării unui control.

Iniţial, poliţistul a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Argeş, care au respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă şi au dispus în cazul lui luarea măsurii de arest la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel