Răsturnare de situație pentru un îngrijitor de străzi din Anglia. După ce locuitorii au strâns bani pentru a-i oferi o vacanță, compania i-a interzis să-i accepte

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Răsturnare de situație pentru un îngrijitor de străzi din Anglia. După ce locuitorii au strâns bani pentru a-i oferi o vacanță, compania i-a interzis să-i accepte / Foto: Unsplash
Răsturnare de situație pentru un îngrijitor de străzi din Anglia. După ce locuitorii au strâns bani pentru a-i oferi o vacanță, compania i-a interzis să-i accepte / Foto: Unsplash

Răsturnare de situație în viața lui Paul Spiers, un îngrijitor de străzi în vârstă de 63 de ani, din Anglia. După ce comunitatea locală a reușit să strângă o sumă impresionantă de 3.000 de lire sterline pentru a-i oferi o vacanță de vis, bărbatul s-a confruntat cu o situație neașteptată: angajatorul său i-a interzis să accepte banii. 

 

Paul Spiers, cunoscut pentru dedicarea sa în păstrarea curățeniei pe străzile din Beckenham încă din 2017, a devenit un personaj iubit de comunitatea locală. De multe ori, el a fost văzut lucrând în timp ce asculta muzica lui Elvis, aducând zâmbete pe fețele locuitorilor orașului.

În semn de recunoștință, localnicii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i oferi lui Paul o vacanță binemeritată.

 

Compania pentru care muncea îngrijitorul i-a interzis să primească banii

 

Însă, bucuria a fost de scurtă durată când compania Veolia, angajatorul lui Paul, a intervenit și i-a refuzat acestuia posibilitatea de a accepta banii strânși.

„Contractul nostru cu Bromley Council nu permite personalului nostru să accepte sume de bani sau stimulente în afara structurilor salariale convenite”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Daily Mail.

În schimb, compania a propus ca suma strânsă să fie donată unei organizații caritabile la alegerea lui Paul, iar compania a anunțat că va egala suma respectivă.

În acest context, mulți dintre cei care au contribuit la strângerea fondurilor au fost dezamăgiți de decizia luată, considerând-o nedreaptă față de eforturile depuse și dorința lor de a-l recompensa pe Paul.

 

Situația a luat o întorsătură surprinzătoare

 

Compania On the Beach, specializată în pachete de vacanță, a organizat un concurs cu criterii extrem de specifice, care practic l-au desemnat direct pe Paul ca fiind câștigătorul. Cerințele concursului erau ca participantul să „iubească Elvis, să aibă între 62 și 64 de ani, să poarte numele Spiers, să fie îngrijitor de străzi în Beckenham și să fie iubit de comunitatea locală”.

Evident, Paul Spiers îndeplinea toate aceste condiții, astfel încât a fost desemnat câștigătorul concursului, primind un voucher în valoare de 3.000 de lire sterline pentru o vacanță în Portugalia.

Zoe Harris, directorul general pentru clienți la On the Beach, a declarat: „Felicitări, Paul! Este aproape incredibil cum, la doar o zi după ce i s-a refuzat o vacanță, a câștigat una în cadrul unui concurs! Toată lumea merită o vacanță, și suntem fericiți că putem să-i îndeplinim acest vis lui Paul.”

Compania Veolia, care inițial i-a refuzat banii, a declarat ulterior că „nu are nicio obiecție cu privire la acceptarea câștigului său”. În plus, suma strânsă din donații va fi dublată și donată către Cancer Research, o organizație caritabilă deosebit de importantă pentru Paul.

Această întorsătură de situație a transformat o potențială dezamăgire într-o poveste cu final fericit, arătând încă o dată că solidaritatea și ingeniozitatea pot depăși orice obstacol. Paul Spiers se va bucura în curând de o vacanță binemeritată în Portugalia, cu sprijinul necondiționat al comunității sale și al unor binefăcători inimoși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel