Rata inflației în Italia stagnează la 0,8%: Este a treia cea mai mică valoare din Europa

Cristina Iacob |
Data publicării:

Inflația în Italia a rămas stabilă la 0,8% în luna mai. Conform Istat, este al treilea cel mai mic nivel din Europa, unde media inflației se situează la 2,6%. 

Inflația în Italia a stagnat în luna mai la 0,8%, reprezentând al treilea cel mai mic nivel din Europa, unde media se situează la 2,6%. Conform datelor preliminare furnizate de Istat, indicele prețurilor de consum armonizat conform standardelor UE, cunoscut sub numele de Ipca, a înregistrat o creștere similară de +0,8% în aceeași perioadă.

Aceste cifre plasează inflația italiană pe locul trei în zona euro în ceea ce privește nivelul cel mai scăzut al inflației. În rândul celor douăzeci de state membre ale zonei euro, Italia se află în compania Letoniei (0,2%) și Finlandei (0,5%) cu o rată a inflației de 0,8% în luna mai. Lituania a înregistrat și ea aceeași valoare.

Pe de altă parte, în Germania, inflația a crescut la 2,8% în aceeași perioadă, față de 2,4% în luna aprilie. Media inflației în zona euro, calculată de Eurostat, a crescut la 2,6%, în creștere față de nivelul de 2,4% înregistrat în aprilie, relatează Ansa.

Citește și: Specialiștii avertizează că Spania va avea cea mai mare inflație alimentară din UE

Cât despre România, Inflația din țara noastră rămâne în fruntea clasamentului european pentru a patra lună consecutivă.  

Institutul Național de Statistică (INS) a raportat că rata anuală a inflației în România a scăzut în luna aprilie 2024 la 5,9%, față de 6,61% în martie, cu serviciile înregistrând o creștere de prețuri de 10,05%.

Indicele armonizat al prețurilor de consum în luna aprilie 2024 a fost de 100,36% față de luna martie 2024. Rata anuală a inflației în luna aprilie 2024, comparativ cu aprilie 2023, calculată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC), a fost de 6,3%

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel