Recompensă de 500 de euro din partea unui restaurant pentru demascarea unor clienți care au fugit fără să plătească: „M-am săturat!”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Recompensă de 500 de euro din partea unui restaurant pentru demascarea unor clienți care au fugit fără să plătească: „M-am săturat!” / Sursa - Pexels
Recompensă de 500 de euro din partea unui restaurant pentru demascarea unor clienți care au fugit fără să plătească: „M-am săturat!” / Sursa - Pexels

Porto San Giorgio, un orășel din provincia Fermo, a devenit scena unei întâmplări neobișnuite după ce doi tineri au luat masa într-un restaurant local și au fugit fără să plătească. Într-o mișcare surprinzătoare, proprietarul restaurantului a decis să pună o "recompensă" de 500 de euro pentru cei care vor reuși să-i aducă pe cei doi înapoi la restaurant.

După incident, patronul a postat o fotografie a celor doi pe rețelele de socializare, în speranța că cineva îi va recunoaște și îi va informa.

"500 de euro persoanei care îi aduce înapoi la restaurant," a scris el pe profilul de Facebook al localului, atrăgând rapid atenția comunității și mass-mediei.

Conform ziarului local, Il Resto del Carlino, proprietarul a ales să nu apeleze la poliție pentru a rezolva această problemă, preferând să se bazeze pe puterea rețelelor de socializare și pe spiritul civic al localnicilor. Această decizie a generat un val de controverse, unii considerând metoda neconvențională și extremă.

"Ne-am săturat de această situație. Lucrăm constant cu teama de a fi jefuiți", au declarat angajații restaurantului.

 

Tot mai multe restaurante sunt jefuite

 

Nemulțumirea lor este amplificată de evenimentele recente din zonă, unde au avut loc ciocniri violente între tineri. Într-un caz recent, un tânăr de 22 de ani a tras trei focuri de armă după ce a jefuit un cuplu.

Cazul de la Porto San Giorgio amintește de un incident similar petrecut vara trecută în Malta. Pe 25 august 2023, un grup de tineri sicilieni a fugit fără să plătească nota într-un restaurant, pretinzând că ies să fumeze o țigară. Și atunci, imaginile de supraveghere ale tinerilor au fost făcute publice, dar nu a fost oferită nicio recompensă. În cele din urmă, tatăl unuia dintre tineri a contactat restaurantul și a despăgubit proprietarul, oferind și să-l trimită pe fiul său să lucreze gratuit în sezonul de vară următor.

Rămâne de văzut dacă strategia neobișnuită a patronului din Porto San Giorgio va da roade. Până în prezent, postarea sa pe rețelele de socializare a adunat numeroase reacții, unele de sprijin, altele de critică. Cert este că această situație a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă comercianții locali și a readus în discuție necesitatea unor măsuri mai eficiente pentru prevenirea astfel de incidente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel