Record mondial: Un italian de 90 de ani a parcurs 50.000 de kilometri pe jos. „Am mers de la Bologna la Roma"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Record mondial: Un italian de 90 de ani a parcurs 50.000 de kilometri pe jos. „Am mers de la Bologna la Roma" / Foto: Repubblica
Record mondial: Un italian de 90 de ani a parcurs 50.000 de kilometri pe jos. „Am mers de la Bologna la Roma" / Foto: Repubblica

Un veteran italian cunoscut sub numele de „Rechinul”, a bătut un record remarcabil: „Am mers pe jos 50.000 de kilometri în ultimii zece ani. În iunie, am mers de la Bologna la Roma”. Povestea sa inspiratoare va fi transformată acum într-un film documentar.

Născut pe 24 octombrie 1933, Alessandro Bellière este un exemplu viu al determinării și al dorinței de a depăși limitele. La vârsta de 80 de ani, Bellière și-a descoperit pasiunea pentru trekking și, de atunci, a parcurs Italia de la nord la sud în mai multe expediții impresionante.

Înainte de a deveni o figură iconică în lumea trekking-ului, Bellière a avut o carieră diversificată. A fost cavaler al meritului pentru contribuțiile sale în încurajarea activității fizice în rândul persoanelor în vârstă, parașutist alpin, scafandru și agent de asigurări. Supranumit „Squalo” datorită pasiunii sale de a filma rechinii, Bellière a dovedit de-a lungul vieții sale că nu există limite pentru ceea ce poate realiza.

 

Trekking-ul: O nouă aventură la 80 de ani

 

La 80 de ani, Bellière a început să practice trekking-ul, o pasiune care i-a adus numeroase provocări și satisfacții. Prima sa aventură majoră a fost traversarea Italiei de la nord la sud, parcurgând 1956 de kilometri în 45 de etape. De atunci, a continuat să-și depășească limitele.

„Am străbătut Italia de la nord la sud pentru prima mea provocare la 80 de ani. Am parcurs 1956 de kilometri în 45 de etape, și de atunci am continuat să-mi depășesc limitele”, a declarat el conform Repubblica.

 

De la Bologna la Roma

 

În ultimul său proiect, Bellière a mers pe jos de la Bologna la Roma între 21 mai și 7 iunie, parcurgând o medie de 26,5 kilometri pe zi în 18 etape. Pe parcurs, a fost întâmpinat de fani ai echipei Bologna în diverse sate și orașe mici.

„Am ales să traversez locuri mici, multe dintre ele cunoscute mie din anii de antrenament. Am cheltuit 4000 de euro pentru cazări și opriri, dar a meritat pentru a comemora și călătoria de acum 60 de ani, când am mers la Roma cu trei prieteni pentru meciul decisiv”, a spus el.

 

Un documentar despre viața sa

 

Povestea sa va fi prezentată într-un documentar realizat de Rai, care va fi lansat în septembrie. Bellière va fi unul dintre cei opt sportivi speciali prezentați în acest documentar. Filmările au avut loc în centrul orașului Bologna și la San Luca, cu o echipă de 14 persoane, de la ora 7:00 dimineața până la 14:00 după-amiaza.

„Sunt unul dintre cei opt sportivi speciali prezentați în documentar. Am filmat cu o echipă de 14 persoane, de la ora 7:00 dimineața până la 14:00 după-amiaza, în centrul orașului și la San Luca”, a explicat Bellière.

 

O viață plină de inspirație

 

La 90 de ani, Alessandro Bellière continuă să inspire și să demonstreze că niciodată nu este prea târziu pentru a-ți descoperi pasiuni noi și pentru a-ți depăși limitele.

„Secretul longevității mele este, pe lângă alimentație, faptul că sunt puțin nebun. De fiecare dată când spun că mă opresc, mă gândesc deja la următoarea provocare”, a mărturisit el.

Documentarul despre viața sa promite să fie o sursă de motivație pentru toți cei care doresc să își îndeplinească visurile, indiferent de vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel