Renunță la cinci alimente dacă vrei să trăiești mai mult

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Renunță la cinci alimente dacă vrei să trăiești mai mult
Renunță la cinci alimente dacă vrei să trăiești mai mult

Alimentele cu grad ridicat de procesare, cum ar fi semifabricatele, pâinea cumpărată în magazin, alimentele cu grăsimi saturate și zahărul practic nu conțin fibre și sunt dăunătoare organismului.

Medicii nutriționiști îi sfătuiesc pe oamenii să renunțe la aceste alimente pentru a avea o viață lungă. Alimentele ultra-procesate conțin adesea mai multe calorii decât nutrienți. De asemenea, medicii ne sfătuiesc să nu consumăm consume alimente ultra-pasteurizate, carne roșie procesată și semifabricatele, alimente cu adaos de zahăr, alimente prăjite, precum și cantități excesive de alcool.  

Pentru a trăi mai mult e nevoie de o igienă a vieții ireproșabilă: să mănânci echilibrat, să nu fumezi, să nu bei prea mult alcool. Deși folosirea produselor proaspete nu este întotdeauna posibilă, încercați să limitați cantitatea de alimente înalt procesate din coșul dumneavoastră de cumpărături. De cele mai multe ori produsele semipreparate, gustările și deserturile preambalate au un conținut ridicat de grăsimi saturate, zaharuri și sare. Dacă totuși optați pentru alimente procesate, verificați eticheta și încercați să alegeți variantele mai sănătoase cu conținut scăzut de astfel de substanțe.

De asemenea, încercați să evitați băuturile îndulcite, în favoarea unor cantități mari de apă. O metodă excelentă de a da aromă apei este adăugarea unor fructe sau legume precum felii de lămâie, limetă, castravete sau fructe de pădure.

 

Luați o rădăcină de ghimbir, puțină scorțișoară și spuneți adio răcelii

 

Mențineți aportul de fructe și legume. Cumpărarea, depozitarea și prepararea legumelor proaspete pot fi tot atâtea provocări pe durata izolării, mai ales când părinților li se recomandă să limiteze ieșirile din casă. Dar, oricând este posibil, este important să le asigurați copiilor o dietă care să conțină fructe și legume din abundență.

 

Cinci remedii eficiente pentru răceli și dureri în gât. Rețetele secrete ale bunicilor pentru bolile toamnei

 

Nu irosiți nicio șansă de a folosi produse alimentare proaspete. Așa cum fructele și legumele pot fi consumate proaspete, la fel de bine pot fi congelate, după caz, și vor reține majoritatea substanțelor hrănitoare și aromelor. Folosirea legumelor proaspete pentru a găti porții mari de supă, tocănițe sau alte feluri de mâncare le va prelungi valabilitatea și va oferi opțiuni alimentare pentru mai multe zile. Și unele feluri de mâncare gătită pot fi congelate și apoi reîncălzite rapid pentru consum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel