„Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmaţie este prematură şi e strict politicianistă. Noi susţinem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană", a spus Dan Barna.
El a arătat că nu trebuie „arse etape", iar în contextul politicii internaţionale unele lucruri pot fi făcute, altele nu.
„Dacă nu există o susţinere a populaţiei Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internaţional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziţie cât timp populaţia acelei ţări nu susţine respectiva schimbare", a precizat Dan Barna.
Declarație simbolică de unire
Liderii USR au ascultat punctele de vedere ale primarilor despre situaţia actuală din Republica Moldova şi despre iniţiativa de a semna o declaraţie simbolică de unire cu România, în contextul anului Centenar.
„Mi se pare foarte important să reîncepem dialogul între România şi Republica Moldova de acolo de unde a fost întrerupt: adică de la cultură, de la educaţie, de la identitate, de la istorie. Primarii reprezintă vocea oamenilor şi de aceea este foarte important să îi ascultăm pentru a afla nevoile comunităţilor şi a dezvolta politici publice în această direcţie", a declarat vicepreşedintele USR Vlad Alexandrescu, la întâlnirea cu primarii.
În cadrul întâlnirii, liderii USR au subliniat susţinerea pentru opţiunea europeană de dezvoltare a României şi a Republicii Moldova, o dorinţă împărtăşită de cetăţenii de pe ambele părţi ale Prutului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News