Restricții de noapte în mai multe zone ale Romei, după o serie de atacuri ale mistreților. Locuitorii din catierele Balduina, Trionfale, Monte Mario, Ottavia, Camilluccia și zonele învecinate trebuie să rămână acasă, fiind o chestiune de siguranță. Autoritățile îi avertizează oamenii să nu rătăcească pe străzi noaptea târziu, din cauza mai multor atacuri recente ale animalelor sălbatice.
O femeie de 43 de ani, cea mai recentă victimă a atacurilor
Marta Santangelo, un medic psihoterapeut în vârstă de 43 de ani, este cea mai recentă victimă a atacurilor unei turme de mistreți în nordul Romei, la Balduina.
"Trebuie să-i mulțumesc cățelușului meu și unui șofer pe care nu-l cunosc și care ne-a luat în mașină. Dacă câinele meu nu ar fi intervenit să mă apere nu știu cum s-ar fi terminat. Trebuie să-i mulțumesc și unui șofer pe care nu-l cunosc și care ne-a urcat în mașină", a spus femeia, potrivit publicației La Republica.
Un bărbat din zona Balduina a fost salvat recent de câinele său, după ce a fost atacat de o turmă de mistreți.
"Vă sfătuim să nu vă scoateți câinele afară pentru a-și face nevoile după ora 20.30", a declarat pentru aceeași sursă, Gianluca Sabino, care locuiește în cartier.
Cunoscute și sub denumirea de porc sălbatic, porc sălbatic comun și porc sălbatic eurasiatic, animalele pot crește până la 220 de kilograme și acum sunt unul dintre cele mai răspândite mamifere din lume. Deși au colți ascuțiți, în mod normal nu sunt agresivi, dar pot fi periculoși pentru oameni.
Aproximativ 20.000 de porci mistreți trăiesc la Roma
În ultimii ani, porcii mistreți au reprezentat o problemă constantă la Roma, atacând în haite cu până la 30 de animale. Se estimează că Italia are peste 2 milioane de mistreți, dintre care până la 20.000 trăiesc în Roma.
În septembrie, primarul Romei a intentat un proces penal împotriva guvernului regional în care se află orașul, în încercarea de a opri mistreții să se plimbe liber în zonă.
În timpul pandemiei de COVID-19, numărul mistreților care rătăcesc prin țară a crescut cu 1,5%, până la aproximativ 2,3 milioane. Oficialii spun că animalele provoacă în medie 10.000 de accidente rutiere în fiecare an în Italia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News