Restricții de trafic pe autostrada A81 din Germania: Timp de două săptămâni se vor face lucrări de reînnoire

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursa - Pexels
Sursa - Pexels

De săptămâna viitoare, autostrada A81, pe tronsonul dintre Mundelsheim și Ilsfeld, va fi supusă unor lucrări de reînnoire timp de 14 zile. 

Începând cu luni, 9 septembrie, șoferii care utilizează autostrada A81 între Mundelsheim și Ilsfeld, în direcția Heilbronn, se vor confrunta cu restricții temporare din cauza lucrărilor de construcție. Potrivit unui comunicat de presă emis de „Autobahn GmbH Südwest”, lucrările sunt necesare pentru reînnoirea drumului pe o porțiune de aproximativ cinci kilometri în zona Winzerhausen.

Lucrările de construcție vor începe imediat după încheierea vacanței de vară. În prima etapă, echipele vor instala echipamentele necesare și vor organiza gestionarea traficului pentru a permite desfășurarea eficientă a lucrărilor. În această fază preliminară, autostrada va fi restrânsă temporar la două benzi, iar șoferii sunt sfătuiți să fie atenți, mai ales pe timpul nopții.

Reînnoirea propriu-zisă a drumului este planificată să înceapă în a doua parte a lunii septembrie, după ce șantierul va fi complet amenajat. În această etapă, trei benzi în direcția Heilbronn vor fi disponibile, dar acestea vor fi restrânse pentru a permite desfășurarea lucrărilor de îmbunătățire a suprafeței drumului. Se estimează că aceste măsuri vor ajuta la îmbunătățirea condițiilor de trafic și la creșterea siguranței rutiere pe această secțiune a autostrăzii, scrie Echo24. 

Citește și: Ce nu au voie chiriașii din Germania să depoziteze în subsol: Amenzile pot ajunge la 5.000 de euro

Este important de menționat că drumul în direcția Stuttgart nu va fi afectat de aceste lucrări. „Autobahn GmbH Südwest Branch” a asigurat că, în ciuda restricțiilor temporare, nu sunt așteptate întreruperi majore în trafic. Totuși, autoritățile recomandă șoferilor să își planifice călătoriile cu anticipație și să fie pregătiți pentru posibile întârzieri.

Lucrările sunt parte a unui proiect mai amplu de întreținere și îmbunătățire a infrastructurii rutiere, menite să asigure condiții mai bune de circulație și să sporească siguranța pe A81.

Reamintim că autoritățile germane au anunțat că vor testa sistemul de atenționare națională. 

Pe 12 septembrie 2024, Germania va experimenta ziua de avertizare națională, un eveniment important destinat testării sistemelor de alertă la nivel național. Începând cu ora 11:00, sirenele vor emite sunete puternice și distincte pentru a verifica funcționarea acestora și pentru a pregăti populația pentru posibile situații de urgență.

În această zi, sirenele din întreaga țară vor genera un urlet cu tonalitate variabilă, crescând și scăzând timp de un minut. La finalul testului, în jurul orei 11:45, va fi emis un ton continuu de 12 secunde pentru a semnala încheierea testului. Potrivit Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), aceste alarme sunt esențiale pentru a asigura funcționarea corectă a sistemelor de avertizare și pentru a informa publicul despre modalitățile de reacție în caz de urgență.

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel