Echipa naţională croată de gestionare a crizei provocate de pandemia de coronavirus a anunţat miercuri noi restricţii epidemiologice care urmează să fie în vigoare până la 15 aprilie, între care interzicerea antrenamentelor în interior, restricţii privind activitatea sălilor de joacă pentru copii şi o interzicere temporară şi restricţionarea călătoriilor transfrontaliere, relatează Hina.
Interzicerea antrenamentelor în interior nu se aplică competiţiilor şi sportivilor de performanţă. Autorităţile croate de frontieră vor accepta teste rapide antigen precum şi certificate cu vaccinurile ruseşti şi chineze şi certificatele care dovedesc recuperarea în urma bolii COVID-19 şi acestea vor fi considerate valabile timp de 180 de zile, a declarat şeful echipei.
Trecerea frontierei a fost reglementată datorită vizitelor turistice, cu excepţia nomazilor digitali şi a copiilor. Având în vedere restricţiile din ţările vecine, nu ne aşteptăm la un număr mare de sosiri, a menţionat sursa citată, precizând că restricţii mai stricte au fost introduse în urma unei propuneri în acest sens a echipelor locale de răspuns la COVID-19.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Cum văd românii Marea Britanie: Țara oportunităților sau un loc al provocărilor?
Alexandra Curtache /
22 feb 2025, 15:33
Marea Britanie ocupă un loc aparte în inima românilor, fiind una dintre principalele destinații pentru muncă, educație și afaceri. Cu o comunitate de peste 1,2 milioane de români, Londra este considerată a treia capitală din lume cu cei mai mulți vorbitori de română, după București și Chișinău, potrivit ambasadoarei României în Regat, Laura Popescu. Într-un interviu acordat AGERPRES, diplomatul a discutat despre modul în care românii percep Marea Britanie.