Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi: Trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: colaj capturi pequerecetas.com
Sursa foto: colaj capturi pequerecetas.com

Ați încercat un covrig în Germania și v-ați îndrăgostit? Sau poate într-un magazin cu produse tipice sau ... nu prea contează unde, adevărul este că bretzelul sau covrigul este un preparat delicios, cu o aromă caracteristică care nu depinde de ingredientele aluatului ci de gătit.

Puteți pregăti cu ușurință covrigii acasă, ingredientele sunt simple și trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie vă va surprinde, dar nu este deloc complicat. Așa că pregătiți o bere bună pentru a mânca un covrig în cel mai bun stil bavarez.

 

Ingrediente pentru 12 covrigi sau bretzeluri

 

500 g făină de pâine (făină 0)

5g drojdie uscată (sau 15g drojdie proaspătă)

100 ml apă

180 ml lapte

1 linguriță sare

1 linguriță de miere

25 g de ulei de măsline delicat

Opărire

2 litri de apă

50 g bicarbonat de sodiu

Decor

Sare grosieră sau fulgi de sare

1 ou

 

Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi - mod de preparare

 

Puneți drojdia în aproximativ 100 g de făină și apa (călduță) într-un vas, amestecați bine, acoperiți cu folie și lăsați-o să fermenteze până are bule.

Facem aluatul de covrig: Amestecați aluatul cu restul ingredientelor: restul de făină, laptele (la temperatura camerei), sarea, mierea și uleiul. Frământăm cu mâna, sau mult mai bine cu robotul folosind cârligul pentru aluat. Urmează să frământăm 1 sau 2 minute (dacă este manual 5 minute), lăsăm să se odihnească 10 minute, frământăm din nou aproximativ în același timp, până când aluatul este neted și elastic.

Formăm o bilă, ungem un castron, punem aluatul înăuntru, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să crească într-un loc cald până își dublează volumul, aproximativ 2 ore în funcție de temperatura externă.

Facem covrigii: Trecem aluatul pe masa de lucru, îl dezumflam apăsând cu mâinile și îl împărțim în 12 părți egale. Formăm chifle alungite cu fiecare parte și o lăsăm să se odihnească câteva minute.

Pentru a face covrigi, întindem fiecare cocă pentru a forma ca un șarpe între 50 și 60 cm lungime, care trebuie să fie mai groase în centru și mai subțiri la capete. Luăm capetele și le îndoim, formând o U. Apoi luăm capetele și traversăm partea rotundă a buclei și o traversăm una peste cealaltă din nou.

Ciupiți puțin aluatul întreg, astfel încât să se lipească. Le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, bine separate una de alta. Îi acoperim cu un prosop și îi lăsăm să fermenteze până aproape că își dublează dimensiunea.

Gătit: Punem apa și bicarbonatul într-o oală și o aducem la fierbere. Între timp tăiem hârtia de copt care se află sub covrigi, separând-o în pătrate cu câte un covrig deasupra fiecăruia. În acest fel le putem lua din hârtie și le putem pune în apă fără ca acestea să se destrame.

Când apa fierbe, luăm primul covrig cu hârtia și le scufundăm în apa clocotită (hârtia se va desprinde imediat), lăsăm să fiarbă 20 de secunde și cu ajutorul unei linguri cu fante, le întoarcem și fierbem încă 20 de secunde. Le scoatem din apă foarte atent și le punem pe o foaie de copt.

Le ungeți cu ou bătut, întindeți puțin sare grosieră sau fulgi deasupra și gătiți-le într-un cuptor preîncălzit la 240 ° C timp de aproximativ 10-15 minute, până se rumenesc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel