Păstrăvul Bellavista este un fel de mâncare din bucătăria tradițională italiană care merită, fără îndoială, să fie descoperit pentru delicatețea sa. Baza acestui preparat este gelatina. Fiind un fel de mâncare de pește, vă recomandăm să faceți jeleu cu agar agar, care nu lasă aromă și este de origine vegetală, putând fi folosită și în rețetele de post, în loc să folosiți produse pe bază de gelatină de origine animală. Doza este de 15 grame pentru 250 ml de lichid.
Ingrediente necesare pentru 4 porții
Păstrăv: 2;
Lămâie: 1;
Foi de dafin: 2 frunze;
Maioneză de post: Pentru garnitură;
Apă: 250 Ml.
Pudră de Agar Agar: 5 G.
Castraveți murați: 6,
Morcov: 1,
Măsline: 6,
Sparanghel: 12 bucăți,
Usturoi: 1 căpățână,
Ulei de măsline extra virgin: 2 linguri.
Vezi și: Ghiveci Călugăresc, rețeta genială de post - Toată aroma legumelor într-o singură farfurie
Păstrăv Bellavista, rețetă cu pește, de Florii: Mod de preparare
Curățați mai întâi păstrăvul și așezați o felie de lămâie în interiorul fiecărui păstrăv, apoi puneți păstrăvul la aburit timp de 20 de minute cu frunza de dafin.
În timp ce păstrăvul se gătește, puneți farfuria pe care o veți folosi pentru a servire în frigider, astfel încât să fie foarte rece, și pregătiți jeleul cu 250 ml. de apă.
Fierbeți și sparanghelul în acest timp. Maioneza o puteți prepara conform rețetei de aici: Maioneză din cartofi. Secretul rețetei perfecte fără ouă. Tăiați măslinele și castraveții și morcovul, de care veți avea nevoie pentru a decora vasul.
Turnați un strat subțire de gelatină din agar agar pe fundul farfuriei, pentru a crea un strat subțire și uniform, apoi puneți-o în congelator pentru a se fixa. Evident ca din acest moment este esențial sa fie perfect nivelată!
Scoateți farfuria de servire din congelator, verificând dacă primul strat de gelatină s-a fixat. Aranjați decorațiunile de bază și întindeți un strop de gelatină pentru a le fixa și dați din nou în congelator timp de cel puțin 10 minute.
Îndepărtați cu grijă pielea păstrăvului, oasele laterale, filetați și scoateți osul central, întoarceți păstrăvul și terminați-l de jupuit și acum reasamblați peștele. Cu două linguri și mult calm aranjați păstrăvii pe farfurie, amintiți-vă că sunt numiți Păstrăvi Bellavista: deci dați întregului un aspect frumos, armonios, ca o operă de artă.
Acoperii ochii păstrăvului cu măsline, decorați cu morcov și castraveți și turnați peste tot restul de gelatină, făcând ca decorațiunile să adere și având grijă să nu uitați nici măcar o bucată.
Puneți la frigider pentru câteva ore apoi, înainte de servire, adăugați sparanghelul și decorați cu maioneză.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News