Rețetă de clătite ca la bunica. Sunt atât de bune încât nu te vei putea opri din mâncat

Andrei Itu |
Data publicării:

Rețetă originală de clătite delicioase ca la bunica.

Iată o rețetă originală de clătite:

Ingrediente

- 250 g faină

- 150 ml apă minerală

- o jumătate plic zahăr vanilinat

- o lingură de zahăr 

- un vârf cuțit sare

- un pic de drojdie 'cât o nucă', conform expresiei bunicii, astfel încât aluatul să fie mai pufos.

Rețetă de clătite ca la bunica. Atât de bune încât nu te vei putea opri din mâncat

 

Mod de preparare

 

Făina, sarea, zahărul, drojdia și zaharul vanilinat se pun într-un castron și se amestecă. Apoi se toarnă uleiul. După aceea, se pune și apa minerală. Trebuie să obțineți un aluat gros, dar care să curgă.

Noua compoziție se lasă la frigider, aproximativ 20-30 de minute. Urmează să ungeți tigaia cu ulei și să coaceți clătitele. Luați un polonic și turnați aluatul în tigaie. Rotind tigaia, trebuie să îl distribuiți uniform.

Ultimul pas este să puneți gem de fructe, la alegere. Poftă bună!

 

Dacă vreii ceva dulce, dar timpul nu este în favoartea ta, poți încerca și această rețetă de clătite rapide din doar două ingrediente. 

Clătite rapide din doar două ingrediente

 

Ingrediente: 1 banană bine coaptă și 3 ouă. Pentru umplutură aveți nevoie de dulceață, gem, smântână, miere.

Bate albușurile spumă tare. Separat, într-un bol, mixează bine banana pasată cu gălbenușurile. Amesteca apoi cele două compoziții foarte bine.

Într-o tigaie, la foc mediu, toarnă pe rând câte o clătită. Când începe să se rumenească întoarce-o pe cealaltă parte. Din acest amestec îți vor ieși 3-4 clătite, în funcție de cât de mare este tigaia.  Clătitele pot fi servite cu gem, dulceață, smântână sau miere. Poftă bună.

Desigur puteți face și clătite  cu apă minerală, fără lapte, fără ou, care sunt gata în câteva minute și le poți servi cu gem sau alte umpluturi, după dorința fiecăruia. Dacă în rețeta "tradițională" de clătite punem lapte și ouă, acestea se pot prepara și doar cu apă minerală, iar rezultatul este delicios. Este o mâncare extrem de simplă și sățioasă, care poate fi preparată și în post. 

Clătite cu apă minerală, fără lapte, fără ou

 

Ingrediente:  300 grame făină albă, 500-600 ml apă minerală, 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat- coajă de lâmâie / portocală, 3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare: Punem făina într-un castron sau într-un bol de plastic și adaugăm zahărul, pliculețul de zahăr vanilat și lingurița de sare, iar apoi amestecăm bine.

Apoi urmează ingredientele lichide. Adăugăm apă minerală apoi uleiul, treptat, amestecând continuu cu un tel tip pară, pentru a împiedica formarea cocoloașelor. Cantitatea de apă nu este fixă. Aceasta poate varia ținând cont de făina folosită. Aluatul trebuie să fie fluid, însă destul de consistent ca să nu se rupă clătitele atunci când le punem în tigaie. Consistența aluatului trebuie să fie asemănătoare celui de smântână grasă. În timp ce amestecăm, punem și coaja de portocală sau de lămâie. Acestea aduc un plus de aromă și savoare clătitelor de post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel