Vă propunem aceasta rețetă delicioasă de piept de curcan umplut la cuptor pentru Crăciun și Revelion. Este nevoie de timp pentru a o pregăti, dar rezultatul merită și lucrul bun este că poți face atât umplutura, cât și prepararea ruloului din piept de curcan în avans și o dai la cuptor în ziua în care urmează să-l servești pe masă.
Cu siguranță toată familia va fi încântată de acest preparat, așa că descoperiți cum să faceți piept de curcan umplut de Crăciun.
Ingrediente pentru a face piept de curcan umplut de Crăciun
- 2 cepe mov
- 2 morcovi
- 6 linguri de ulei de măsline
- 50 de grame de stafide
- 50 de grame de caise uscate
- 50 de grame de fistic decojit
- 1 kilogram de piept de curcan
- 300 de mililitri de supă de pui
- 200 de mililitri de vin dulce
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 portocale mari
- 3 linguri de semințe de rodie.
„Cotlete” din fasole și ciuperci. Așa deliciu n-ai mai mâncat! Fă imediat o rețetă delicioasă
Cum se prepară pieptul de curcan umplut de Crăciun
Pregătiți umplutura pentru pieptul de curcan de Crăciun. Pentru a face acest lucru, curățați ceapa și tăiați-o fâșii julienne. Curățați morcovii de coajă, tăiați -i în jumătate și apoi tăiați-i în două pentru a face bețișoare mici și subțiri.
Se încing trei linguri de ulei de măsline într-o oală sau tigaie și se adaugă ceapa julienne. Gătiți la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Adaugam morcovii, continuați să gătiți la foc mic încă 15 minute, amestecând din când în când. La sfârșitul gătitului adăugați puțină sare și piper. Se ia de pe foc. Dacă preferați, puteți adăuga în umplutură mere, ciuperci, bacon, stafide.
Tăiați caisele uscate în bucăți mici și fisticul decojit în felii. Aceste ingrediente sunt utilizate pe scară largă la prepararea curcanului umplut, așa că se potrivesc perfect în această rețetă de piept de curcan umplut. Cu toate acestea, dacă nu vă plac, le puteți omite.
Adăugați stafidele, caisele uscate și fisticul la ceapă și morcovi. Se amestecă bine și se rezervă umplutura.
Acum, pregătiți pieptul de curcan. Deci, tăiați-l și deschideți-l sub forma unei cărți. Pentru a face acest lucru, tăiați pieptul de jos cu un cuțit ascuțit și fără a ajunge la capăt. Trebuie să lăsați o parte mai grosă deasupra fără a tăia.
Deschideți partea cea mai groasă cu mâna și introduceți cuțitul înapoi acolo unde ați lăsat tăietura, dar trageți spre partea cea mai groasă, astfel încât să fie și ea despicată în jumătate fără a ajunge la capăt.
Truc: puteți începe și tăierea de sus și termina de jos, după cum vi se potrivește cel mai bine.
Faceți același lucru cu tot pieptul. Întindeți bine și aplatizați cu un ciocan de șnițele cu lovituri ușoare. Asezonați după gust.
Pieptul de curcan se pune ușor, unul peste altul, pentru a forma o foaie de carne mai mare. Apoi puneți umplutura pe pieptul de curcan.
Rulați pieptul de curcan pe lungime pentru a face o rolă mare. Odată ce rulada de curcan umplută este gata, prindeți cu sfoară de bucătărie pentru a preveni să iasă umplutura.
Preîncălziți cuptorul la 200ºC. Între timp se rumenește puțin rulada astfel încât să fie crocantă la exterior și suculentă la interior. Astfel, punem trei linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc iute. Când e fierbinte, se pune pieptul de curcan umplut în ulei și se rumenește pe toate părțile.
Puneți pieptul de curcan umplut într-o tavă potrivită pentru copt, udați-l cu supă de pui și vin dulce. Coaceți cu căldură sus și jos la 200 ºC timp de 50 de minute, deschizând cuptorul la fiecare 10 minute, ungând cu supa de pui și rotiți-l astfel încât să nu se usuce.
Puteți folosi supă de pui de casă pentru a face carnea mai gustoasă.
Curățăm portocalele și le tăiem felii subțiri. Puneți-le în jurul unui vas lung și puneți deasupra câteva boabe de rodie. Scoateți carnea din cuptor și tăiați sfoara de bucătărie cu foarfecele.
Strângeți supa de pui rămasă de la gătirea pieptului de pui și puneți într-o tigaie mică pe foc. Se diluează amidonul de porumb în puțină apă, se adaugă în supă și se amestecă până se îngroașă. Vei avea un sos delicios și ideal pentru a însoți carnea.
Puneți sosul într-un castron astfel încât fiecare invitat să se poată servi după bunul său plac. Și gata! Acum știi să faci piept de curcan umplut de Crăciun și un truc simplu pentru a profita de supa rămasă și a obține un sos delicios.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News