Rețetă de Florii. Crap umplut cu legume, la cuptor. Delicios și ușor de pregătit. Toți invitații vă vor lăuda

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Rețetă de Florii. Crap umplut cu legume, la cuptor. Delicios și ușor de pregătit
Rețetă de Florii. Crap umplut cu legume, la cuptor. Delicios și ușor de pregătit

Crap umplut cu legume la cuptor este o rețetă savuroasă bună de servit de Florii, când ortodoxii au dezlegare la pește. Pe un pat de cartofi prăjiți în prealabil și puțina ceapă călită, acest peste are și garnitura pregătită în același timp. Crapul umplut cu legume este delicios, ușor de pregătit și poate fi servit la orice masă se sărbătoare.

 

Crap umplut cu legume la cuptor. Iată de ce aveți nevoie:

1,5 kg crap
suc de roșii
100 ml ulei
1 kg cartofi
200 g ciuperci tocate  
câteva buchețele de brocolli
1 tulpina de țelină
2 cepe 
150 ml vin
1 ardei kapia sau ardei gras verde
sare
piper
cimbru
2 lămâii

 

Crap umplut cu legume la cuptor. Cum se face rețeta

 

Peștele se curăță de solzi și intestine. Se spală, se șterge, se sărează, apoi se crestează. Crapul se călește ușor pe ambele părți în puțin ulei. 

Pește se scoatem din tigaie și, în același ulei, se prăjesc pe rând ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliați subțire, tulpina de țelină, iar, la final, ceapa tocată

 

Ar putea să vă placă și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde

Într-o tavă se pune un strat  de cartofi, pe care în acoperim cu ceapa călită. De asupra se așează peștele pe care în umplem cu u ciuperci, ardei, țelina, câteva felii de lămâie și 2 linguri din ceapa călită. Buchetele de broccoli se așează frumos peste pește.  Condimentam cu sare, cimbru și piper după gust, stropim totul cu 150 ml vin alb și suc de roșii. În fiecare crestăturile făcute peștelui punem felii de lămâie.

Încercați și: Chiftele siciliene din cartofi. O rețetă delicioasă, ideală pentru cină sau ca aperitiv. Trucul bucătarilor italieni

Tava acoperită cu o folie de aluminiu se dă la cuptor pentru 20 de minute, apoi încă 10-15 minute fără folie. Peștele umplut cu legume la cuptor poate fi servit cu un pahar de vin alb. Rezultatul este absolut delicios. Pofta bună!


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel