Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!
Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!

Chiftele sunt întotdeauna mai bune cu un sos de casă, nu? Aici la StiriDiaspora.ro vă împărtășim rețeta unui sos de chiftele delicios. Vezi cum se face și bucură-te de masa ta!

Ingrediente pentru prepararea sosului pentru chiftele

 

- 1 ceapă

- 1 bucată de țelină

- 2 căței de usturoi

- ½ praz

- 1 morcov mic

- 2 linguri de ulei de măsline

- ½ pahar de vin alb sec

- piper negru după gust

- oregano

- sare după gust

- 1 conservă de roșii naturale decojite bucăți sau zdrobite.

Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte

 

Cum se prepară sosul pentru chiftele 

 

Începeți prin a tăia ceapa și usturoiul și le căliți într-o tigaie cu ulei de măsline la foc mediu-mic până încep să se rumenească.

Adăugați țelina și prazul tocate și amestecați totul. Gătiți încă un minut, amestecând din când în când, înainte de a trece la pasul următor. În această rețetă puteți folosi puțin din partea verde a prazului pentru a obține o aromă mai intensă în sosul care să însoțească chiftelele.

Chiftele din vinete suculente și rapid de preparat. Așa deliciu îl vei mânca de trei ori pe zi!

Deglazează sosul ușor cu vinul, adică turnăm vinul și așteptăm să se evapore. Se adaugă apoi și roșiile tocate și morcovul, se amestecă, se reduce focul și se fierbe totul, acoperind tigaia pentru aproximativ 10-15 minute.

Sfat: Cu cât mai lași sosul la fiert, cu atât va fi mai gros, așa că dacă vrei să îl gătești 30 de minute sau o oră, este mai bine să mai adaugi puțin lichid (apă sau bulion) ca să nu se usuce.

Chifteluțe de dovlecei cu telemea - Chiar și cel mai mare carnivor va fi dat pe spate de gustul deosebit

Amestecați sosul rapid pentru chiftele într-un blender, lăsând câteva bucăți de legume întregi dacă doriți. Asezonați după gust cu piper, oregano și sare și adăugați orice chifteluțe de casă sau cumpărate din magazin. Acoperiți tigaia și gătiți totul timp de 15 minute.

Sfat: Ideal este ca chiftelele să rămână scufundate în sos. Dacă nu, întoarceți-le de o dată sau de două ori în timpul gătirii.

Aveți deja gata sosul de roșii pentru chiftele de pui! Cu siguranță o să îl adorați! Poftă bună!

Ouă prostuțe foarte rafinate. Nu te mai chinui cu chiftelele clasice. Genială idee

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel