Rețetă de toamnă: Supă cremă de dovleac

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Iată o rețetă de supă cremă de dovleac, ideală pentru toamnă.

Supă crema de dovleac este o rețetă de toamnă, plină de savoare și ușor de pregătit, ce pune în valoare gustul dulce și delicat al dovleacului. 

Supă cremă de dovleac: Ingrediente

                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

- 1 kg dovleac curățat și tăiat cuburi
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 2 cartofi medii
- 3 căței de usturoi
- O lingură ulei de măsline
- Un litru supă de legume (sau apă)
- 200 ml smântână pentru gătit
- Sare și piper, după gust
- Nucșoară sau scorțișoară (opțional, pentru un gust de toamnă)
- Crutoane sau semințe de dovleac pentru servire

Rețetă pas cu pas: Mod de pregătire

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

1. Pregătirea legumelor: Curăță și taie dovleacul, morcovii, cartofii și ceapa în cuburi. Zdrobește cățeii de usturoi.
   
2. Călirea legumelor: Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute, până devin aurii. Adaugă morcovii și cartofii și mai călește pentru încă 5 minute.

3. Fierberea legumelor: Adaugă dovleacul și supa de legume (sau apa), apoi lasă să fiarbă la foc mediu până toate legumele devin moi, aproximativ 20-25 de minute.

4. Mixarea: După ce legumele s-au fiert, folosește un blender vertical pentru a transforma totul într-o cremă fină. Dacă supa este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau supă de legume până obții consistența dorită.                                                                                                                                                                                                                         

5. Finalizarea: Adaugă smântâna pentru gătit și asezonează cu sare, piper și un praf de nucșoară sau scorțișoară, dacă vrei să îi dai o notă de toamnă.

6. Servirea: Servește supa fierbinte cu crutoane sau semințe de dovleac prăjite deasupra.

Poftă bună!                                                                                                                                                                                                                                                                                         

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt   

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel