Rețeta de tort cu două ingrediente este cu adevărat delicioasă și cremoasă și super bogată în același timp.
Rețeta originală necesită caramelizarea zahărului, dar pentru a face acest desert sănătos și hrănitor, vă prezentăm o versiune similară folosind puțin gem dietetic.
Aspectul tortului va fi același, va fi doar mai puțin caloric decât cel original!
Citește și Rețetă de prăjitură deșteaptă. Se face în 15 minute și chiar se prepară singură
De asemenea, se poate folosi miere, sirop de agave sau de arțar, dar, deoarece este o variantă mult mai calorică decât gemul fără zahăr, nu este recomandat să fie utilizat în cantități mari pentru cei care urmează o dietă controlată. Rezultatul va fi incredibil și diferența de nuanțe și arome care se obțin doar cu 2 ingrediente simple, și mai ales într-un timp foarte scurt, te va lăsa fără cuvinte.
Vezi și: Prăjitura Învârtită, cu nucă: Secretul bunicii pentru desertul autentic românesc
Rețeta tortului magic cu două ingrediente simple
• 8 albușuri de ou
• 30 gr îndulcitor de stevia (sau 60 gr zahăr de trestie sau normal)
• 300 gr gem dulce, dietetic
• jumătate de pahar de apă
Preparare
Să începem prin a încălzi gemul într-o tigaie la foc mic, pentru a preveni lipirea și arderea, adăugăm o jumătate de pahar de apă. În acest fel gemul va deveni mai lichid și mai ușor de întins.
Odată ce dulceața noastră a devenit mai lichidă, toarnă-o pe baza unei forme de 18 cm. diametru, acoperind chiar și trei sau patru centimetri din părțile laterale ale matriței (ca și când am fi vrut să o ungem).
Puneți albușurile într-un castron și începeți să le bateți cu un tel, sau cu mixerul. Când vedem că încep să devină spumoase, adăugați cele 30 de grame de îndulcitor fără a înceta să bateți. Trebuie să faceți acest lucru până când acestea sunt bătute bine (adică până când recipientul este dat peste cap).
Vezi și: Varză a la Cluj, rețeta tradițională. Un preparat unic din zona Ardealului
Umplem forma cu albușurile bătute și cu o lingură încercăm să nivelăm pentru a face tortul omogen și cu o înălțime uniformă. Odată ce s-a făcut acest lucru, puneți matrița cu tortul pe o oală umplută cu apă, ca și cum ar fi la bain marie.
Coacem tortul la 160 ° C (cuptorul preîncălzit anterior) timp de aproximativ 35 de minute sau până când suprafața devine aurie. Odată gătit, lăsați-l să se răcească înainte de a-l desface și întoarceți ușor matrița cu tortul cu capul în jos pe o farfurie de tort.
Puteți păstra tortul la frigider pentru câteva zile închis într-un recipient etanș.
Timp de preparare: 5 minute; Gătit: 35 minute; Timp total: 40 minute; Porții: 4; Calorii (per 100 g): 70 pe porție
Rețetă indicată persoanelor care țin dietă
Această prăjitură este bogată proteine și este o rețetă care poate fi preparată dacă ținem la siluetă și vrem să savurăm un desert rafinat în același timp. Acest desert este bogat în proteine datorită prezenței albușurilor de ou, perfect pentru sportivi și persoanele care trebuie să aibă grijă de sănătatea lor cu rețete hrănitoare și cu conținut scăzut de calorii ca acesta.
Un desert nu trebuie să fie bogat în zahăr și grăsimi pentru a-l face să aibă un gust bun. Cu câțiva pași simpli putem obține un rezultat incredibil, înlocuind zahărul alb cu stevia și folosind doar albușurile ouălor. Tortul este foarte rapid de făcut, așa că nu veți avea nevoie de mult timp în bucătărie pentru a-l face.
S-ar putea să îți placă și Mălai Dulce - Rețeta bunicii care l-a impresionat pe Papa Francisc în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News