Rețeta de tort cu trei ingrediente este un preparat cu adevărat delicios și cremos, din puține ingrediente și care nu îngrașă.
Dacă în rețeta originală, zahărul se carameliza, pentru a face acest desert mai sănătos și cu puține calorii, avem o versiune similară folosind puțin gem dietetic. Aspectul tortului va fi același, însă cu siguranță va avea mai puține calorii decât cel original.
De asemenea, poți folosi miere, sirop de agave sau de arțar, însă, deoarece este o variantă mult mai calorică decât gemul fără zahăr, nu este recomandat să fie utilizat în cantități mari pentru cei care urmează o dietă controlată.
Dacă respecți această rețeta, rezultatul va fi incredibil, iar diferența de nuanțe și arome care se obțin doar niște ingrediente simple, și mai ales într-un timp foarte scurt, te va lăsa fără cuvinte.
Iată cum se face tortul magic cu trei ingrediente.
Ingrediente
- 8 albușuri de ou
- 300 grame gem dulce, dietetic
- 30 grame îndulcitor stevia (sau 60 gr zahăr de trestie sau normal)
- jumătate de pahar de apă
Mod de preparare
Începem prin a încălzi gemul într-o tigaie la foc mic. Pentru a preveni lipirea și apoi arderea vom adăuga o jumătate de pahar de apă. Urmând acest sfat, gemul dietetic va deveni mai lichid și mai ușor de întins.
Odată ce gemul a devenit mai lichidă, se toarnă în baza unei forme rotunde de 18 cm diametru, acoperind trei sau patru centimetri din părțile laterale ale tăvii. Exact ca atunci când am fi vrut să o ungem cu unt.
Punem albușurile de ou într-un castron și începem să le bateți cu un tel sau cu mixerul electric. Când încep să devină spumoase, adăugăm îndulcitorul fără ne opri din ale bate. Trebuie să continuăm să amestecăm până când acestea sunt bătute bine, adică până când dăm recipientul peste cap și nu se scurg albușurile.
Vezi și: Cum să faci Ciambellone, celebrul desert tradițional italian
Umplem tava cu albușurile bătute și cu o lingură încercăm să nivelăm pentru a face tortul omogen și cu o înălțime uniformă. Odată ce am efectuat și acest pas, punem tava cu tortul pe o oală umplută cu apă, ca și cum ar fi la bain marie.
Încingem cuptorul și coacem tortul la 160° C, timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când suprafața devine aurie.
Atunci când e gata, trebuie să lăsăm tortul magic să se răcească înainte de a-l scoate din tavă. Pentru a face asta, desfacem și întoarcem ușor tava cu tortul cu capul în jos pe o farfurie de tort.
Poftă bună!
Tortul magic din trei ingrediente se păstrează la frigider pentru câteva zile închis într-un recipient etanș.
Timp de preparare: 5 minute;
Coacere: 35 minute
Timp total: 40 minute
Porții: 4
Calorii (per 100 g): 80 kcal pe porție
O rețetă perfectă pentru persoanele care țin dietă
Acest desert este bogat în proteine, fiind o rețetă care poate fi preparată dacă ținem la siluetă și vrem să savurăm un desert rafinat în același timp. Este un tort bogat în proteine datorită prezenței albușurilor de ou, fiind perfect pentru sportivi și persoanele care trebuie să aibă grijă de sănătatea lor.
Această rețetă este dovada faptului că un desert nu trebuie să fie bogat în zahăr și grăsimi pentru a-l face să aibă un gust bun. Ai nevoie de doar trei ingrediente și câțiva pași simpli pentru a obține un rezultat incredibil.
Vezi și rețeta noastră de biscuiți cu cafea.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News