Rețetă delicioasă de eclere de post. Delectează-te cu ceva dulce chiar și în post!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rețetă delicioasă de eclere de post. Delectează-te cu ceva dulce chiar și în post! / Foto: Unsplash
Rețetă delicioasă de eclere de post. Delectează-te cu ceva dulce chiar și în post! / Foto: Unsplash

Eclerele de post sunt o gustare delicioasă pentru toți cei care doresc să se bucure de dulciuri fără ingrediente de dulce. Fiți creativi în decorarea lor și bucurați-vă de gustul lor minunat!

Eclerele de post sunt delicioase și ușor de preparat, chiar și fără ingrediente de dulce. Iată o rețetă simplă și savuroasă pentru a pregăti eclere de post acasă:

 

Eclere de post  - Ingrediente:

 

Pentru aluat:

- 240 ml apă

- 120 ml ulei vegetal

- 120 g făină

- Un praf de sare

Pentru cremă:

- 400 ml lapte de cocos

- 32 g amidon de porumb

- 60 g zahăr

- 5 ml esență de vanilie

 

Eclere de post - Metoda de preparare

 

Pentru glazură:

- 100 g ciocolată neagră (fără lapte)

Pregătirea aluatului:

Într-o cratiță, aduceți apa și uleiul vegetal la fierbere. Adăugați făina și sarea într-o dată și amestecați energic până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pereții cratiței. Lăsați aluatul să se răcească timp de 5-10 minute.

Coacerea eclerelor:

Încălziți cuptorul la 200°C. Puneți aluatul într-un pos sau într-un sac de patiserie și formați eclere pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți eclerele timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii și cresc în dimensiune. După ce sunt coapte, opriți cuptorul și lăsați eclerele să se răcească complet în interiorul cuptorului.

Prepararea cremei:

Într-o cratiță, amestecați laptele de cocos, amidonul de porumb și zahărul.Puneți cratița pe foc mediu și amestecați continuu până când crema se îngroașă și devine omogenă.Adăugați esența de vanilie și amestecați bine.Lăsați crema să se răcească complet.

Umplerea eclerelor:

Folosind un pos sau o pungă de patiserie cu vârf tăiat, umpleți eclerele răcite cu crema de cocos.

Prepararea glazurii:

Topiți ciocolata neagră într-o cratiță mică pe baie de aburi sau la microunde.Dacă este necesar, subțiați ciocolata cu puțin ulei vegetal.Treceți fiecare eclair prin glazură și lăsați-o să se întărească.

Servirea:

Eclerele de post sunt gata să fie savurate! Le puteți decora cu nuci mărunțite, fulgi de cocos sau orice altceva doriți.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel